| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

SFP har fördelat sina platser i Västra Nylands välfärdsområde – Veronica Rehn-Kivi tar plats i styrelsen

SFP:s fullmäktigegrupp i Västra Nylands välfärdsområde beslöt om ordinarie medlemmarna och de personliga ersättarna i välfärdsområdets styrelse och nämnder på sitt möte söndagen den 13 februari.

Till ordinarie medlemmar i styrelsen föreslås Henrik Wickström (Ingå, andra viceordförande), Veronica Rehn-Kivi (Grankulla) och Johan Lassus (Esbo). Ersättare i styrelsen blir Torbjörn Ekholm (Hangö), Karin Cederlöf (Esbo) och Ralf Backman (Raseborg).

SFP har ordförandeskapet jämte tre ordinarie medlemmar i nationalspråksnämnden. Ordförandeskapet kommer att delas på så vis att Nina af Hällström (Esbo) inleder perioden som ordförande och Anita Westerholm (Raseborg) tar över ordförandeskapet till hösten 2023. 

– Jag är nöjd med helheten och de platser som vi fått. Med tre representanter i styrelsen och ordförandeskapet i nationalspråksnämnden samt flera poster i de olika nämnderna kan vi garantera att vi får vara med och påverka områdets utveckling. För oss är det viktigt att du får rätt vård i tid på eget modersmål oberoende var du bor i området, säger Henrik Wickström i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *