| KAUPUNKI - STADEN

Ungdoms- och idrottstjänsternas tips för sportlovet

Sportlovet (21–25.2) närmar sig. Här får du tips.

Wibitbanan i simhallen två vardagar. Specifika dagar informeras senare.

Kasabergets motionsspår. På vintern omvandlas den här 2,3 km långa motionsslingan till ett skidåkarens paradis bara vädret tillåter det. Vi har fått hjälp av Esbo att underhålla skidspåren. Hjälpen kommer när det finns tid och för det övriga underhållet svarar vår egen proffsiga underhållspersonal. Övningsspår på simhallens bakgård. Här finns övningsspår för familjens yngsta.

Sahara delas på vintern i tre delar. Rinken, skridskoåkare med klubba och skridskoåkare utan klubba. Vi hoppas att de här anvisningarna följs så det är säkert och trevligt för alla på isen.

Smedsplanen är stadens andra plan med uppvärmda omklädningsrum och toalett. Själva planen underhålls dagligen om vädret tillåter.

Gallträsk. Staden underhåller inte is, vakar, bryggor eller dylikt. Därmed är användningen av dessa på vars och ens eget ansvar.

Slalombacken, Granibacken. På vintern står www.grifkalpine.fi, för dess underhåll. Trapporna vid sidan av backen underhålls inte under vintern.

Pulkabacke. I skogen vänster om slalombacken finns ett belyst område man röjt för pulkaåkning.

Underhållspersonalen håller i synnerhet så här på vinter ett öga på vädret och gör sitt bästa i kampen mot det. Vill du ha färska uppgifter om t.ex. skidspårets eller isarnas skick hjälper de gärna, ring  telefonnumret 050 537 1340.

Ungdomstjänsterna ordnar smågruppsutflykter till bl.a följande destinationer:

  • Rush Trampolinpark
  • Karting
  • Bowling

Deltagaravgiften är 10€/person och det finns en begränsad mängd platser. Utflykterna verkställs bara om koronarestriktionerna tillåter det.

Ungdomsutrymmet är också öppet hela veckan normalt må–fre kl. 16.00– 20.00. I ungdomsutrymmet kan man spela biljard, pingis, playstation, bordspel och e-sport spel med vuxen guide.

Mer info får man av Kermit Haapalainen kermit.haapalainen@kauniainen.fi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *