| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Äntligen!

Efter en paus på ett år var det igen dags att ordna bänkskuddardag i Grankulla och Esbo i ett vackert vårväder den sista mars. Och stämningen var därefter: Glädje och härlig stämning på lastbilsflaken!

– Det är kiva att vi få ha “penkis” som normalt, konstaterade Alexandra Grönlund från Gymnasiet Grankulla samskola glatt när hon och abi-kompisarna Jenny Ikäheimonen och Camilla Kondratjeff står på lastbilsflaket vid Idrottsparken i Hagalund strax innan bilarna ska köra iväg. 

Det är kiva att vi få ha “penkis” som normalt, säger Alexandra Grönlund (i mitten) från Gymnasiet Grankulla samskola. Till vänster Jenny Ikäheimonen och till höger Camilla Kondratjeff.

Enligt Alexandra har det varit jobbigt att studera under pandemin, men en sådan här dag, då dessutom abikryssningen väntar om några dagar, är det glömt. Och att bänkskuddardagen ordnas senare än normalt gör enligt henne inget.

– Nu är det varmare väder än i februari, säger hon.

I år ordnades “penkis” den 31.3, det vill säga inte i februari som normalt. 

Pandemitiden har varit tung också för Arttu Salminen från Kauniaisten lukio, men nu är det dags för en “lättsam avrundning”, konstaterade han på skolgården på bänkskuddardagen. 

– Det känns jättebra! Det här har vi väntat på då de traditionella abi-evenemangen har flyttats fram på grund av coronatiden. Nu firar vi att studentskrivningarna är klara, säger Arttu.

Det här har vi väntat på då de traditionella abi-evenemangen har flyttats fram på grund av corontiden, konstaterar Arttu Salminen (t.v.), Lasse Kurkela och Touko Sirén.

Årets studentskrivningar ordnades den 15-30.3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *