| URHEILU - IDROTT

GrIFK på medaljjakt i handbollens FM-slutspel

Handbollssäsongen kulminerar med slutspel och med i vår är Grankullas stolthet GrIFK igen. Både herrarna och damerna jagar medalj på allvar. Herrarna ställs mot Åbo IFK i kvartsfinalen medan damerna möter Helsingfors IFK i semifinalen.

GrIFK:s herrar kom fyra i FM-ligans grundserie och spelade sedan i övre slutserien. Under grundserien kändes det omöjligt att slå sig in i topp-tre – BK-46Cocks och Dicken var som väntat starka och GriFK lyckades inte rubba favoriterna. Allt verkade klappat och klart för topptrion att göra upp om medaljerna. Men under slutserien blev rollerna omkullkastade. Grankulla IFK hittade flytet och fann lyckade sätt att rucka på motståndarna. Riihimäkilaget Cocks fick inte en enda poäng i slutseriens tre matcher mot GrIFK. I sista matchen besegrade GrIFK också Dicken. Många har fått tänka om när det gäller medaljfavoriterna.

Robin Granlund har gjort en toppsäsong i GrIFK.

Inför slutspelet riktas blickarna mot Robin Granlund. Granlund kom till Grani i förfjol för att ta en stor roll och få sitt genombrott. Den planen har han lyckats med. Granlund var trea i grundseriens skytteliga efter storebror Max Granlund (Dicken) och Nico Rönnberg (BK-46). Det lönar sig att njuta av Robin Granlunds framfart nu i vår eftersom han nästa säsong spelar i svenska Eskilstuna Guif.

Grankulla IFK är favorit i sin kvartsfinalserie mot Åbo IFK. Serien spelas enligt bäst av fem och började på onsdagen och då blev det seger med siffrorna: 36–24.

I den andra kvartsfinalserien möts Cocks och HIFK. BK-46 och Dicken är direkt klara för semifinal.

 

GrIFK herrar, speldatum i kvartsfinalserien:

On 30.03 kl. 19:00                      GrIFK – ÅIFK

Fr 01.04 kl. 18:30                        ÅIFK – GrIFK

Sö 03.04 kl. 18:00                       GrIFK – ÅIFK

On 06.04 kl. 19:00                      ÅIFK – GrIFK (vid behov)

Lö 09.04 kl. 16:00                        GrIFK – ÅIFK (v.b.)

Damerna vill spela i final

Förra FM-seriesäsongen resulterade i bronsmedaljer för GrIFK-damerna. I årets grundserie tog laget en tredje plats och ställs i semifinalen mot HIFK. Semifinalserien väntas bli mycket jämn. Lagen har under säsongen spelat fem gånger mot varandra i FM-serien och finska cupen, båda vann två matcher medan en slutade oavgjort.

Johanna Hilli var med 148 mål bästa målskytt i grundserien.

Det gick upp och ner för förnyade Grankulla IFK under säsongen men laget har varit en skrämmande motståndare när det spelat sitt bästa spel. Seriens bästa spelare Johanna Hilli är det ingen i FM-serien som stoppar när hon har en bra dag. Hon har haft många bra dagar den här säsongen och vann skytteligan överlägset.

I den andra semifinalserien spelar regerande mästaren Dicken mot Sjundeå IF.

 

 

GrIFK damer, speldatum i semifinalserien: 

Fr 01.04 kl. 18:00                        HIFK – GrIFK

Må 04.04 kl. 19:00                      GrIFK – HIFK

On 06.04 kl. 19:45                      HIFK – GrIFK

Sö 10.04 kl. 13:30                       GrIFK – HIFK (vid behov)

To 14.04 kl. 20:15                       HIFK – GrIFK (v.b.)

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *