| URHEILU - IDROTT

Käsipallon pudotuspelit pelataan nyt – GrIFK mitalijahtiin

Käsipallon pääsarjat ovat huipentumassa kevään pudotuspeleihin. Kauniaisten ylpeys Grankulla IFK hakee tänä keväänä tosissaan mitalia niin naisten kuin miesten sarjassa. Miesten joukkue saa puolivälierissä vastaansa ÅIFK:n Turusta – naiset kohtaavat välierissä Helsingin IFK:n.

 

Miesten SM-liigassa Grankulla IFK sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja pelasi loppukauden ylemmässä jatkosarjassa. Runkosarjan aikana sarjan kärkikolmikkoon murtautuminen tuntui mahdottomalta urakalta – BK-46, Cocks sekä Dicken olivat odotetun vahvoja eikä GriFK onnistunut sarjan ennakkosuosikkeja horjuttamaan. Runkosarjan jälkeen monien papereihin kevään mitalikolmikko olikin jo kirjoitettu isoin kirjaimin, ovet lukittu ja avaimet heitetty pois.

Loppusarjan aikana sarjan voimasuhteet menivät kuitenkin kokonaan uusiksi – Grankulla IFK löysi oman pelinsä sekä voittavat tavat horjuttaa vastustajiaan. Riihimäen Cocks ei saanut loppusarjan kolmesta GrIFK-kohtaamisesta pistettäkään ja loppusarjan viimeisessä ottelussa myös Dicken kaatui kauniaislaisten toimesta. Pyyhekumilla ollut käyttöä, kun monen papereihin GrIFK on nyt kirjattu uutena nimenä mitalisuosikiksi.

Robin Granlund on pelannut huippukauden GrIFK-paidassa.

Pudotuspeleihin lähdettäessä katseet kääntyvät Robin Granlundiin. Granlund tuli Kauniaisiin toissa syksynä hakemaan isoa roolia ja lopullista läpimurtoa urallaan – tämä tavoite on nyt toteutunut suunnitellusti ja Granlund olikin koko sarjan kolmanneksi paras maalintekijä heti Max Granlundin (Dicken) ja Nico Rönnbergin (BK-46) jälkeen. Huippukauden pelanneen Granlundin esityksistä kannattaa nauttia nyt kevään aikana, sillä ensi kaudella miehen ura jatkuu Ruotsin liigassa. 

Grankulla IFK lähtee selkeänä ennakkosuosikkina keskiviikkona alkaneeseen puolivälieräsarjaan. Sarja alkoi selvällä voitolla keskiviikon ottelussa: 36–24.

Toisessa puolivälierässä kohtaavat Cocks ja HIFK. BK-46 ja Dicken saivat suorat välieräpaikat.

GrIFK miehet  puolivälierien ottelupäivät:

Ke 30.03 klo 19:00    GrIFK – ÅIFK

Pe 01.04 klo 18:30    ÅIFK – GrIFK

Su 03.04 klo 18:00     GrIFKÅIFK

Ke 06.04 klo 19:00    ÅIFK – GrIFK (tarvittaessa)

La 09.04 klo 16:00     GrIFK – ÅIFK (tarvittaessa)

Naiset hakemaan finaalipaikkaa

Edellinen SM-sarjakausi päätettiin Kauniaisissa mitalijuhlien merkeissä, kun GrIFK sai hienosti pronssia. Tämän kauden runkosarjassa joukkue sijoittui lopulta kolmanneksi ja kohtaa välierissä Helsingin IFK:n. Tulevasta välieräsarjasta voi odottaa huipputasaista – GrIFK ja HIFK kohtasivat sarjassa ja cupissa yhteensä viidesti, molemmat voittivat kahdesti, kerran pelattiin tasan.

Johanna Hilli oli runkosarjan paras maalintekijä 148:lla maalilla.

Uudistunut Grankulla IFK on kauden aikana pelannut ajoittain ailahtelevasti, mutta toisaalta ollut parhaimmillaan todella pelottava joukkue vastustajan kannalta. Sarjan paras pelaaja Johanna Hilli on hyvinä päivinään pelaaja, jota ei SM-sarjassa pysäytä kukaan eikä mikään. Näitä hyviä päiviä on tällä kaudella riittänyt ja Hilli voittikin ylivoimaisesti sarjan maalipörssin.

Toisessa välierässä kohtaavat hallitseva mestari Dicken sekä SIF.

 

GrIFK naiset – välierien ottelupäivät:

Pe  01.04 klo 18:00    HIFK GrIFK

Ma 04.04 klo 19:00   GrIFK – HIFK

Ke  06.04 klo 19:45    HIFK – GrIFK

Su  10.04 klo 13:30    GrIFK – HIFK (tarvittaessa)

To  14.04 klo 20:15    HIFK – GrIFK (tarvittaessa)

  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *