| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Pakettiautolla Granista Puolaan

Perjantaiaamuna (4.3.) istahtivat Niklas Nummikoski ja Oskar Ylönen lainaksi saatuun pakettiautoon ja jättivät Kauniaisen toviksi taakseen. Heidän kohteenaan oli Varsova Puolassa.

Autossa oli avustustavaroita, joita oli kerätty viikon ajan. Ja jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, he tuovat paluumatkalla pakolaisia Ukrainasta koti-Suomeen.

Ystävykset Johanna Cedergren, Kaisa Livson ja Johanna Kiikka päättivät nopeasti, että halusivat auttaa ukrainalaisia. Tavaroiden kerääminen oli vauhdissa jo viikon alussa. 

Ystävykset ovat metodistikirkon aktiiveja ja hankkivat auton pika pikaa. Johanna Cedergrenin poika Niklas ja tämän ystävä Oskar lupasivat ajaa auton Varsovaan ja sikäläiseen metodistikirkkoon, josta seurataan, että apu menee sitä tarvitseville.

– Auttamisinto on ollut erittäin suurta tällä kertaa. Puhelimeni on soinut jatkuvasti. Ihmisillä on sydän paikallaan, sanoo Johanna Cedergren, jolla on kokemusta useista erilaisista keräyksistä, muun muassa Kauniaisten Granikassi-keräyksestä.

Vielä torstaina Oskar Ylönen (vas.) ja Niklas Nummikoski pakkasivat autoa Kauniaisissa.

Hän ei epäröinyt sekuntiakaan, koska hän “vihaa pahuutta” ja haluaa auttaa ukrainalaisia.

– On itsestään selvää, että autamme. Niin vain pitää toimia, hän sanoo.

Tämän projektin toimijoista monet ovat metodistikirkon aktiiveja, jotka myös tukevat tätä yksityistä aloitetta. Puolan metodistikirkon kontaktien avulla nyt kerätty apu välitetään tarvitsijoille. Kyse on makuupusseista, lakanoista, pattereista, lääkkeistä (reseptittömistä) sekä päällysvaatteista kuten myssyistä ja käsineistä.

Tavoitteena on, että kirkko myös auttaa Niklasia ja Oskaria, jotta nämä voivat tuoda paluumatkalla pakolaisia.

– Meillä on kuusi paikkaa autossamme. Asumistilaa on Karjaalla, jossa Kaisa Livson asuu. Myös Kauniaisissa on yksityishenkilöitä, jotka ovat ilmoittaneet, että ovat halukkaita ottamaan vastaan pakolaisia., sanoo Johanna Cedergren.

Toiveissa on, että auto voi aloittaa paluun kohti Suomea jo viikonloppuna.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Oskar Ylönen (vas.), Niklas Nummikoski, Johanna Cedergren, Johanna Kiikka ja Kaisa Livson päättivät nopeasti, että halusivat auttaa ukrainalaisia. Lue lisää lehdestä 24.3.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *