| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Med skåpbil från Grani till Polen

På fredagsmorgonen (4.3.) satte sig Niklas Nummikoski och Oskar Ylönen i en lånad skåpbil och lämnade Grankulla för en färd ner till Warszawa i Polen.

I bilen finns hjälp som samlats in i under veckan och går allt som planerat så kommer de att ta med sig flyktingar från Ukraina hem till Finland.

Väninnorna Johanna Cedergren, Kaisa Livson och Johanna Kiikka beslutade snabbt att de vill hjälpa ukrainarna och redan i början av veckan var insamlingen igång. Väninnorna som är aktiva inom Metodistkyrkan fixade snabbt en bil och Johanna Cedergrens son Niklas och hans kompis Oskar lovade att de kör ner bilen till Warszawa och Metodistkyrkan där som ser till att hjälpen når de behövande.

– Intresset att hjälpa har varit extremt stort denna gång. Min telefon har ringt non-stop. Folk har nog hjärtat på rätt plats, säger Johanna Cedergren som har erfarenhet av många insamlingar, bland annat Granikassen-insamlingen i Grankulla.

Själv tvekade hon inte en sekund eftersom hon “hatar ondska” och vill hjälpa ukrainarna.

– Det är självklart att man hjälper. Det är bara så man gör, säger hon.

Ännu på torsdagen packade Oskar Ylönen (t.v.) och Niklas Nummikoski bilen i Grankulla. 

Många av dem som är med i projektet är aktiva i Metodistkyrkan, som också stöder det privata initiativet. Det är också via kontakter till Metodistkyrkan i Polen, som hjälpen nu ska ges till de som behövande. Det handlar om sovsäckar, lakan, batterier, apoteksvaror (inte receptbelagda) och ytterplagg som mössor och handskar.

Målet är nu att kyrkan där ska hjälpa till så att Niklas och Oskar kan ta flyktingar med på resan tillbaka.

– Vi har plats för sex personer i bilen. Rum finns i Karis där Kaisa Livson bor. Det finns också privatpersoner i Grankulla som meddelat att de är villiga att ta emot flyktingar, säger Johanna Cedergren.

Förhoppningen är att bilen redan under helgen ska kunna vända tillbaka mot Finland.

Oskar Ylönen (t.v.), Niklas Nummikoski, Johanna Cedergren, Johanna Kiikka och Kaisa Livson beslutade snabbt att de vill hjälpa ukrainarna. Läs mera i tidningen den 24.3.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *