| KAUPUNKI - STADEN

Uusi päiväkoti helpottaa tilanpuutetta Kauniaisissa

Päiväkoti Tammikumpu, joka rakennettaan aiemman Villa Anemonen paikalle, avaa ovet ensi vuonna.

 

Uuden yksikön hinta on noin 3 360000 euroa. Kaupunginhallitus päätti lisämäärärahasta helmikuussa.

– Toivomme, että voimme aloittaa toiminnan ensi vuoden alussa, sanoo Annika Hiitola, kaupungin varhaiskasvatuspäällikkö (kuvassa).

Yksikköön tulee viisi ryhmää, ja painotus on nuoremmissa lapsissa eli alle kolmivuotiaissa.

– Lasten tarkka määrä riippuu heidän iästään, mutta jos kolmessa ryhmässä on alle 3-vuotiaita ja kahdessa yli 3-vuotiaita, paikkoja on 78 lapselle, Hiitola sanoo.

Uuden yksikön tavoitteena on, että varhaiskasvatus lopettaa tilapäisissä tiloissa, jotka ovat olemassa, mutta jotka eivät oikeastaan sovellu toimintaan. Vuonna 2021 syntyneiden lasten suuri määrä voi kuitenkin johtaa siihen, ettei niin tapahdukaan, Hiitola sanoo.

Millainen tilanne on ylipäätään varhaiskasvatuksessa, kun puhutaan paikkojen määrästä. Onko paikkoja kaupungissa tarpeeksi?

– Koska myös uusi esikouluyksikkö aloittaa Granhultskolanin yhteydessä myöhemmin vuoden aikana, paikat riittävät. Mutta paikkojen jakaantuminen ei ole ihanteellista, joten valmistaudumme muutoksiin kesällä, Hiitola toteaa.

Kauniainen on suosittu kaupunki ja muuttovirta kaupunkiin lisääntyy. Miten näet tulevaisuuden, kun paikat jo nyt ovat vähissä? Pitääkö kaupungin rakentaa lisää päiväkoteja, ja onko jo uusia suunnitteilla?

– Konkreettisia suunnitelmia uusista yksiköistä ei ole tällä haavaa. Olemme viime vuosien aikana saaneet lisäpaikkoja myös yksityisistä päiväkodeista, ja yksi yksityisistä toimijoistamme, Bensow, on laajentamassa toimintaansa. Uusien yksiköitten tarve riippuu paljolti siitä, miten perheet valitsevat: haluavatko he kunnallista varhaiskasvatusta vai yksityistä varhaiskasvatusta. Seuraamme kehitystä tarkasti, sanoo Hiitola.

Mitkä ovat suurimmat ilonaiheet varhaiskasvatuksen saralla juuri nyt?

– Olemme onnistuneet laajentamaan tarjontaa ja saaneet useita yksityisiä toimijoita mukaan omine toimintatapoineen.

Mikä antaa eniten aihetta huoleen?

– Korona-aika ja muutokset ovat olleet raskaita monelle henkilökunnasta. Ja kun tämän yhdistää jatkuvaan pulaan pätevästä henkilökunnasta, alkaa huolestuttaa, kuinka taitavat työntekijämme jaksavat tehdä töitä.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *