| YLEINEN - ALLMÄN

Vanda säljer Kauniala sjukhus till Attendo

Vanda säljer sitt sjukhusbolag Kaunialan Sairaala Oy.

Stadsstyrelsen godkände på ett möte den 28.2 att sälja sitt aktiekapital i Kaunialan Sairaala Oy och sjukhusfastigheten till Attendo-gruppen och dess dotterbolag. Kiinteistö Oy Kaunialan Sairaala.

– Ägarbytet möjliggör att sjukhusets verksamhet kan utvecklas långsiktigt. Ägarbytet påverkar inte vården i Kauniala, uppger Vanda stad.

Vanda stad äger sjukhushelheten i Grankulla, som består av fastigheten Kauniala och bolaget Kaunialan Sairaala Oy, som driver sjukhusverksamheten i fastigheten. Bolaget bedriver rehabilitering på sjukhusnivå, ordnar dygnet runt-vård för äldre samt social- och hälsovårdstjänster för veteraner och andra som enligt lagen om rehabilitering av frontveteraner har rätt till vård. Bolaget ordnar också hemvård för äldre och personer med funktionshinder samt har terapi- och mottagningstjänster. Bolaget sysselsatte 300 personer i slutet av 2021.

Intresse för sjukhuset kartlades under 2021 och de slutliga offerterna kom i februari 2022. 

-I och med företagsköpet blir vi åter producent av rehabiliteringstjänster. Vi väntar ivrigt på att proffsen på Kauniala ansluter sig till Attendo-koncernens mer än 14 500 anställda. Det är en hederssak för oss att i framtiden också delta i vården av frontveteranerna. Vi anser att det är en stor möjlighet både för oss och alla människor i huvudstadsregionen som behöver rehabilitering och vård att vi utvecklar Kauniala-sjukhusområde till ett nytt tjänstecentrum för äldre, säger Virpi Holmqvist som är vd för Attendo Finland.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *