| YLEINEN - ALLMÄN

Vantaa myy Kaunialan sairaalan Attendolle

Vantaan kaupunki luopuu yhtiönsä Kaunialan Sairaala Oy:n omistuksesta.

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 28.2. Kaunialan Sairaala Oy:n osakekannan ja sairaalakiinteistön myynnin ryhmittymä Attendo Oy:lle ja sen tytäryhtiö Kiinteistö Oy Kaunialan Sairaalalle.

– Omistajanvaihdos mahdollistaa sairaalan toiminnan kehittämisen pitkäjänteisesti. Omistajanvaihdoksella ei ole vaikutusta asiakkaiden hoitoon Kaunialassa, Vantaan kaupunki tiedottaa.

Vantaan kaupunki omistaa kokonaan Kauniaisissa toimivan sairaalakokonaisuuden, joka koostuu Kaunialan sairaalakiinteistöstä ja kiinteistöllä sairaalatoimintaa harjoittavasta Kaunialan Sairaala Oy:stä. Yhtiö tuottaa sairaalatasoista kuntoutusta ja vanhusten ympärivuorokautista hoivaa sekä sosiaali- ja terveyspalveluja sotainvalideille ja muille veteraanilainsäädännön mukaisesti hoidettaville. Lisäksi yhtiö tuottaa vanhusten ja vammaisten kotipalveluja sekä avohoidon terapia- ja vastaanottopalveluja. Vuoden 2021 lopussa yhtiö työllisti 300 henkilöä.

Yhtiön toiminnasta kiinnostuneita tahoja kartoitettiin vuoden 2021 aikana ja lopulliset tarjoukset hankintamenettelyssä saatiin helmikuussa 2022.

– Tämän yrityskaupan myötä palaamme takaisin kuntouttamispalveluiden tuottajaksi. Odotamme innolla sitä, että Kaunialan ammattilaiset liittyvät Attendo-konsernin yli 14 500 sote-ammattilaisen joukkueeseen. Meille on kunnia-asia saada jatkossa osallistua myös sotaveteraanien hoivaamiseen ja hoitamiseen. Nähdäksemme Kaunialan sairaala-alueen kehittäminen pääkaupunkiseudun uudeksi ikäihmisten palveluiden keskukseksi on suuri mahdollisuus niin meille kuin kaikille pääkaupunkiseudun kuntoutusta ja hoivaa tarvitseville ihmisille, Attendo Suomen toimitusjohtaja Virpi Holmqvist sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *