| YLEINEN - ALLMÄN

Granilaisyrittäjä maksoi pakolaisten bussimatkan

Hearts Salon -kampaamon omistaja Jari Ahmala reagoi heti kun sota Ukrainassa alkoi ja päätti ensin lahjoittaa 500 euroa ja kaksi prosenttia maaliskuun myynnistä ukrainalaisten hyväksi. Hetken päästä hän totesi, ettei tämä riitä ja päättikin maksaa yhden kokonaisen bussikuljetuksen Puolasta Helsinkiin.

Muutama viikko sitten bussi toi vajaa 50 pakolaista Suomeen. Ahlmala on itse perustajajäsen Slava Ukraini ry:ssä, joka näitä bussikuljetuksia järjestää.

– Ajattelin, että tuki pitää olla varmuudella konkreettista. Moni hieno järjestö kerää rahaa lähettääkseen erilaista apua perille, mutta jos Puolassa on toista miljoonaa pakolaista eiväthän he selviä niiden ihmisten kanssa ja sen takia perustettiin yhdistys auttamaan ihmisiä Suomeen. Minusta tämä on se oikea tapa, Jari Ahmala sanoo.

Nyt on haettu sponsoreita bussikuljetuksia maksamaan ja yli kaksi tuhatta ihmistä on jo autettu Suomeen. Yhden bussimatkan hinta on reilut 3 500 euroa. Ahmalalle, joka itse on reservin kapteeni, isänmaan puolustaminen on tärkeää ja hän toteaa että meillä Suomessa on aikoinaan ollut samanlainen tilanne kuin Ukrainassa nyt.

– Silloin Suomi sai apua ja nyt on meidän vuoro auttaa.

Kuvassa Jari Ahmala ja Suomeen Ukrainasta juuri tullutnainen hänen poikansa kanssa. Ahmala toivoo nyt saavansa muita yrittäjiä mukaan rahoittamaan kuljetuksia. Slava Ukraini on myös tuonut Ukrainan paralympiajoukkueen jäseniä Suomeen.

Ukraina on lähellä sydäntä myös sen takia, että hänen serkkunsa, joka asuu Berliinissä, on naimisssa ukrainalaissyntyisen naisen kanssa. Serkku kävi hakemassa vaimon sukulaisia – äidin ja kaksi tytärtä – Puolasta sodan alussa ja päätti, että nyt pitää auttaa.

Yhdessä he sitten päättivät Ahmalan kanssa perustaa yhdistyksen, joka auttaa evakuoinnissa. Ahmala haastaa nyt muutkin yrittäjät ja tahot mukaan tähän.

Lue lisää: https://slava-ukraini.fi/

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *