| URHEILU - IDROTT

OK 77 järjestää tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut

Euroopan mestaruuskilpailut missä kauniaislainen seura on järjestäjänä? Tavanomaista se ei todellakaan ole, mutta toukokuussa näin tapahtuu, kun Suomessa järjestetään tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut Espoossa ja Kirkkonummella ja järjestäjänä on OK 77 Kauniaisista.

Anna Jacobson vastaa kilpailun järjestelyistä. Hän kertoo, että seura odottaa kisoihin noin 150-200 osanottajaa.

Kilpailut järjestetään Luukissa, Oittaalla ja Veikkolassa toukokuun lopussa. Kilpailunjohtajana on Anna Jacobson (kuvassa). Hän toivoo, että runsaasti vapaaehtoisia ilmoittautuu mukaan ja auttaa kisojen järjestelyissä. Vapaaehtoisia tarvitaan noin 100.

– Suomi järjestää ensimmäistä kertaa tarkkuussuunnistuksen EM-kisat. MM-kisat on aiemmin järjestetty Suomessa kerran, vuonna 2013 Vuokatissa suunnistuksen MM-kisojen yhteydessä. Tämä on tietenkin suurinta, mitä OK 77:n tapainen pieni seura koskaan pystyy itse järjestämään. Olemme hyvin ylpeitä, että olemme saaneet tämän tehtävän, hän kertoo.

Jacobson on kisojen johtaja. Kisat tunnetaan myös nimellä ETOC 2022 (European Trail Orienteering Championships, tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut ja TrailO).

– Työskentelin aiemmin kansainvälisessä suunnistusliitossa, ja tutustuin sitä kautta tähän lajiin, joka on yksi neljästä virallisesta suunnistuskilpailusta. Tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut ja MM-kilpailut järjestetään vuorovuosina, joka toinen vuosi. EM-kisoihin osallistuu noin 25 maata, Jacobson kertoo.

OK 77 ottaa mielellään mukaan vapaaehtoisia auttamaan järjestelyissä.

– Vapaaehtoisia tarvitaan, kun järjestämme tällaisen kansainvälisen kisan. Näin tapahtuu vain kerran elämässä, että meidän pieni seuramme pystyy järjestämään tällaisen suuren tapahtuman, sanoo Anna Jacobson, joka on itse aktiivinen tarkkuussuunnistaja.

EM-kisat järjestetään 25.–29. toukokuuta. Lisätietoja löytyy kisojen kotisivulta: www.etoc2022.com

Mitä tarkkuussuunnistus on?

  • Se on laji, johon voivat kaikki osallistua sukupuolesta, iästä tai liikuntakyvystä riippumatta.
  • Lajissa on kyse kartanluvusta: kisassa ratkaistaan kartanlukutehtäviä tieltä käsin menemättä metsän puolelle.
  • Osa osallistujista käyttää pyörätuolia.
  • Kisassa on määritetty enimmäisaika, joten aikaa ei ole tuhlattavaksi eri rasteilla. Voittaja on hän, joka vastaa eniten oikein.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *