| KAUPUNKI - STADEN

Staden: Grankulla anställde projektarbetare för att hjälpa ukrainare

Grankulla stad anställde torsdagen den 21.4 Viktoriya Kovalenko som projektarbetare för att hjälpa ukrainare som redan är här och kommande flyktingar i vardagliga ärenden. Hon kommer också att vara kontaktperson mellan staden och flyktingarna, uppger staden.

 

Viktoriya är från Charkiv i östra Ukraina, där hon avlagt en universitetsexamen i internationell ekonomi och arbetat bl.a. inom politisk- och fackförbundsverksamhet. Förutom ukrainska, ryska och engelska talar hon också lite finska.

Viktoriyja Kovalenko jobbar direkt under stadsdirektören som kontaktperson i frågor som berör Ukraina och ukrainare.

– Vi är både glada och nöjda att vi kunnat anställa en skicklig person som behärskar både ukrainska och ryska och känner till Finland som stöd för oss då vi vill hjälpa ukrainare som är eller kommer till Grankulla att hitta jobb och integreras det finska samhället. Jag är övertygad om att vi med hennes hjälp snabbare får information om ukrainarnas behov så, att vi snabbt kan hjälpa dem, säger stadsdirektör Christoffer Masar på stadens webbplats.

Kontaktuppgifter:
Viktoriya Kovalenko
tfn 040 520 4740 (tfn tid kl.  10-12, andra tider sms eller epost)
viktoriya.kovalenko@kauniainen.fi

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *