| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Urheiluseurat haluavat tarjota yhdessä monipuolista kesätekemistä

Kauniaisissa seurat toivat viime kesänä yhteistyössä leiritarjontaan aivan uudenlaisen Granin monilajileirin. Monilajileirejä pidettiin kesällä 2021 kaksi kappaletta ja leirit olivat menestys.

GGF, GrIFK Fotboll ja Grani Tennis ovat päättäneet jatkaa yhteistyötä ja monilajileirin järjestämistä myös tulevana kesänä!

Granin monilajileirillä pääsee oppimaan uutta ja kokeilemaan monipuolisesti kolmea eri lajia – tennistä, jalkapalloa sekä freegymiä – sekä nauttimaan liikunnasta ja yhdessäolosta Kauniaisten loistavissa olosuhteissa.

GrifK Fotbollin toiminnanjohtaja Johanna Tiinus painottaa projektissa esiin nousseen paikallisen yhteisöllisyyden merkitystä:

– On hienoa, miten erilaiset seurat ovat löytäneet yhteisen sävelen ja kolme erilaista lajia pystyvät toimimaan yhdessä, toisiaan tukien. Yhteisöllisyys on tärkeä voimavara! Myös valmentajien kesken, Johanna hymyilee.

Kesän monilajileirien vastuuohjaajat
vasemmalta: Daniel Stevens (GrIFK Fotboll), Tiina Lundberg (GGF), Jannica Almén (Grani Tennis).

Toinen tärkeä seurojen kesken esiin noussut teema on monipuolisuus. Jalkapallo, tennis ja voimistelu ovat keskenään erilaisia lajeja ja siksi toimivat hyvänä pakettina yhdessä – välillä potkitaan palloa, hetken päästä jo päästään kokeilemaan pallon lyömistä verkon yli ja sitten kehitetäänkin koordinaatiota telineradoilla roikkuen ja temppuillen.

– Lapset eivät enää kiipeile puissa ja juoksentele pihoilla tuntikausia kuten ennen ja siksi on havaittu, että lasten perusliikkumistaidot ovat heikentyneet viime vuosikymmeninä. Tämä taas altistaa isompana esimerkiksi rasitusvammoille, toteaa GGF:n harrastusvoimistelun lajivastaava ja seuran puheenjohtaja Tiina Lundberg.

Kaikissa seuroissa ollaankin huolissaan tutkimustuloksista, joiden mukaan vain yksi kolmasosa lapsista ja nuorista harrastaa liikuntaa terveytensä kannalta riittävästi. Fyysisen aktiivisuuden merkitykset lapsen kasvulle, kehitykselle ja hyvinvoinnille ovat merkittäviä. Kun lapsi tai nuori liikkuu, jaksaa tämä paremmin sekä koulussa että vapaa-ajalla – todetaan Suomen olympiakomitean suunnaltakin.

Grani Tenniksessa on panostettu lasten liikuttamiseen jo vuosikymmeniä mm. iltapäiväkerhojen järjestämisen muodossa ja Monilajileiri-yhteistyö on koettu tärkeänä toimintamuotona:

– Liikunnan parissa opitaan liikkumistaitojen lisäksi paljon muuta! Sosiaalisia taitoja, omien tunteiden ymmärtämistä sekä oppimisen taitoja – liikunnan tuomaa iloa unohtamatta, painottaa Grani Tenniksen toiminnanjohtaja Kirsi Lassooy.

Monilajileireillä tänä vuonna erityispainopisteenä onkin liikunnan ilon löytyminen sekä yhdessä tsemppaaminen! Kesällä 2022 leireillään kahdesti: ensin kesäkuussa ja vielä elokuun alkupuolella. Monilajileirit on kohdennettu 6–12-vuotiaille lapsille. Ennakkotaitoja lajeista ei tarvitse olla, vaan kaikki lapset lajitaustaan katsomatta ovat tervetulleita leireille.

Leirit järjestetään 20.–22.6.2022 ja 3.–5.8.2022. Leireille voi ilmoittautua järjestävien seurojen nettisivujen kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *