| KAUPUNKI - STADEN

Grani 50 juhlitaan koko päivän ohjelmalla

Keskusurheilukentällä järjestetään 24.5. koko päivän tapahtuma juhlistamaan Kauniaisten 50-vuotiasta taivalta kaupunkina.

Ajatus syntyi liikuntapalvelukoordinaattori Nina Alleniuksen mukaan halusta yhdistää ihmisiä ja asioita ja järjestää juhlavuoden tapahtuma yhteistyönä kaupungin sisällä.

– Muutamaan vuoteen ei ole ollut mahdollista järjestää tapahtumia, joten tämä oli loistava tilaisuus keksiä jotain hauskaa kaikille aina vauvasta vaariin. Tapahtuman järjestää noin kahdenkymmenen kaupungin henkilökunnasta eri toimialoilta koottu tiimi, hän kertoo.

Luvassa on mm. koulujen sukkulaviestejä ja päiväkotien aktiviteettiaamua. Tiedättekö jo miten paljon koululaisia ja lapsia päiväkodeista on mukana tapahtumassa?

– Useita satoja. Ajatuksena on se, että kaikilla on mahdollisuus osallistua ja olla mukana. Sukkulaviestit kisataan vuosiluokittain (1–9), joten kentällä riittää vipinää aamusta aina alkuiltapäivään asti.

Päivällä on tulossa petanque-kista senioreille. Onko jo monta joukkuetta tulossa mukaan?

– Joukkueet kasataan paikan päällä, toki paikalle voi tulla jo valmiinkin joukkueen kanssa. Emme halua jättää ulkopuolelle heitä joilla ei omaa joukkuetta lähipiiristä löydy, vaan toivomme että mahdollisimman moni seniori haluaisi tulla paikalle ja osallistua turnaukseen tai sitten vain tapaamaan muita ja päiväkahville.

Järjestäjät valmiina lähtöön, vasemmalta toiminnanjohtaja Kirsi Ahonen Esbo IF, Kasavuoren koulunuorisotyöntekijä Sakarie Ahmed Nuur, Granimallin koordinaattori Taru Ikäheimonen, kaupungin tiedottaja Markus Jahnsson ja liikuntapalvelukoordinaattori Nina Allenius. Juhlapäivän ilta huipentuu Kurren kierrokseen. Kaikki osallistujat palkitaan mitalilla.

Illemmalla järjestetään perheille tapahtumaa. Keskuskentällä mm. juostaan Esbo IF:n luotsaamana Minikurre (4–13 v.) ja Kurrenkierros juoksu (5 km tai 10 km) kiertää tutun reitin Gallträskin ympäri. Ilmoittautuminen näihin molempiin on avattu osoitteessa https://esboif.fi/fi/kurrenkierros/.

Heti Kurrenkierroksen startattua Liikuntastudio Hyvä Olo tarjoaa maksuttoman puistojumpan kentän nurmella.

Näe miten Nikon puuveistos syntyy

Päivän aikana voi kentällä seurata Niko Nordströmin seuraavan moottorisahalla tehtävän puuveistoksen syntyä.

– Niko on tehnyt noin 90 veistosta eri puolille kaupunkiamme. Lanseeraamme myös esteettömät GoCache liikunta- ja kulttuuripolut kaupunkilaisten iloksi. Ja mitä olisikaan tapahtuma ilman kunnon kahvilaa. Mäntymäen 5-luokkalaiset keräävät kahvilan myynnillä varoja leirikouluaan varten joten jo siinä on hyvä syy tulla koko perheen kanssa viettämään iltaa kentälle. Tässä siis vain osa illan tarjonnasta.

Loppuilta on varattu kaupungin nuorille. Nuorisopalvelut järjestää yhdessä nuorten kanssa heille mieleistä ohjelmaa.

– On tärkeää, että nuoret itse pääsevät mukaan pohtimaan miten haluaisivat tämän illan yhdessä viettää, Nina toteaa.

Ohjelmaa myös Villa Bredassa

Villa Bredassa esitetään vanhoja elokuvia yksi näytös kaikille palvelukeskuksen asiakkaille ja toinen asumisyksikön asukkaille. Lisäksi Villa Bredassa juhlitaan 50 vuotista kaupunkiamme erityisen lounaan merkeissä. Päivän lounas on nimittäin 1980- luvulla Kauniaisten pitäjäruuaksi nimetty hernekeitto ja punssi sekä letut ja kuningatarhillo.

Keskuskentällä juontajana toimii Kaj Kunnas.

– Meillä oli onnea kun saatiin Kaj tapahtuman juontajaksi ja myös hän odottaa innolla, että saa olla osana meidän juhlapäivää, Nina sanoo.

Lisätiedot tapahtumasta nina.allenius@kauniainen.fi tai tapahtuman kotisivulta: www.kauniainen.fi/grani50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *