| KAUPUNKI - STADEN

Granidagen ordnas idag – Staden 50 år är temat

Två scener med massor av musik och uppträdanden, cirkus och konst är det som gäller när Granidagen 2022 går av stapeln på torget i dag den 19 maj.

Och förväntningarna bland arrangörerna är stora nu när dagen äntligen kan ordnas efter pandemipausen.

Temat för i år Grani 50 år med anledning av det i år är femtio år sedan Grankulla blev en stad. Det här syns på många sätt under Granidagen.

– De 50 åren syns i musiken, tex. genom Grani Big Band som också fyller 50 i år, dessutom får vi säkert uppleva glädje, vänskap, värme och allt det som byggt Graniandan under alla dessa år, säger stadens informatör Markus Jahnsson som är en av dem som håller i trådarna för arrangemangen.

I vimlet hittar besökarna förutom mängder av bekanta också närmare 50 företag och föreningar som är på plats för att visa upp sig.

– Det är ju flera år sen vi kunde hålla storevenemang, så äntligen blir det folkvimmel i centrum, säger Jahnsson.

På huvudscenen uppträder det säkra kortet Arne Alligator, Keira Lundström som är känd från årets Voice of Finland och elev i Gymnasiet Grankulla samskola, AccaBella, Aki Sirkesalo tribut och Crimson Peak. På scenen vid grästrapporna uppträder bl.a. Grani Big Band (OBS, de spelar redan fr. 16.30 – 18), och Grankullas egna ukulelevirtuoser GrUS, Causing Panic m.fl.

En programpunkt som har alla möjligheter att bli en succé är en bana för käpphästar.

– Det handlar om en populär hobby och vi har inte sett det i Grankulla ännu. Man kan ta med sin egen käpphäst, men vi har också käpphästar som man får låna, berättar Jahnsson.

Utanför biblioteket kan man ägna sig år konst själv genom att rita med kritor på torget. Bibban delar också ut avskrivna böcker under kvällen. Under Grandiagen kan du också vara med och plantera 50 bärbuskar i Thurmansparken till stadens ära.

På plats under kvällen finns också traditionsenligt FBK:s brandbilar.

Även inne i köpcentret utlovas program. Inne i köpcentret finns bl.a. bord där kransbindning står på programmet.

I skateparken är det tänkt att ungdomarna ska ordna tävlingar med skateboard.

Vad tycker då arrangören Markus Jahnsson själv att är det bästa med Granidagen?

– Folkvimlet med glada människor där man får uppleva den legendariska Graniandan!

Programmet den 19.5. inleds kl. 12 då Tivolit öppnar. Det egentliga kvällsprogrammet inleds kl. 17, men musikunderhållning utlovas redan från kl. 16.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *