| KAUPUNKI - STADEN

Granipäivä järjestetään tänään – Teemana 50-vuotias kaupunki

Kaksi esiintymislavaa, paljon musiikkia ja esityksiä, sirkus ja taide ovat pääosassa, kun vuoden 2022 Granipäivä järjestetään torilla tänään 19. toukokuuta.

Ja järjestäjien odotukset ovat suuret, kun päivä vihdoin voidaan järjestää pandemian pakottaman tauon jälkeen.

Vuoden teemana on Grani 50 vuotta, ja syy on se, että Kauniaisista tuli kaupunki 50 vuotta sitten. Tämä näkyy monella tapaa Granipäivän aikana.

– Nämä 50 vuotta näkyvät musiikissa, muun muassa siksi, että Grani Big Band täyttää niin ikään 50 vuotta. Tämän lisäksi saamme varmasti kokea iloa, ystävyyttä, lämpöä ja kaikkea sitä, joista Granihenki on rakentunut näinä vuosina, sanoo kaupungin tiedottaja Markus Jahnsson.

Hän on yksi heistä, joka huolehtii järjestelyjen onnistumisesta ja pitää lankoja käsissään. Väentungoksessa vierailijat löytävät paitsi runsaasti tuttuja myös lähes 50 yritystä ja järjestöä, jotka esittäytyvät.

– Siitä on sentään kulunut useita vuosia, kun olemme viimeksi voineet järjestää suuren tapahtuman. Ja vihdoin saamme keskustaan suuren väkijoukon, Jahnsson sanoo.

Päänäyttämöllä esiintyvät varmana tapauksena Aarne Alligaattori, Keira Lundström, joka tunnetaan vuoden Voice of Finlandista ja Gymnasiet Grankulla samskolan oppilaana, AccaBella, tribuutti Aki Sirkesalon kappaleista ja Crimson Peak. Ruohorappusten näyttämöllä esiintyvät muun muassa Grani Big Band (huomio, he soittavat jo klo 16.30–18) ja mm. Kauniaisten omat ukulelevirtuoosit GrUS ja Causing Panic.

Yksi ohjelman kohdista, jolla on kaikki mahdollisuudet olla suuri menestys, liittyy keppihevosiin, joille on rakennettu oma rata.

– Kyseessä on suosittu harrastus, jota emme ole vielä nähneet Kauniaisissa. Jokainen voi ottaa mukaan oman keppihevosensa, mutta meillä on myös keppihevosia lainaksi, Jahnsson sanoo.

Kirjaston edustalla voi antautua taiteen vietäväksi. Torilla voi piirtää liiduilla. Ja illalla kirjasto jakaa käytöstä poistettuja kirjoja. Granipäivänä voit olla mukana myös istuttamassa 50 marjapensasta Kauniaisten kaupungin 50- vuotisjuhlan kunniaksi.

Illan aikana paikalle tulevat paikalle perinteiseen tapaan myös VPK:n paloautot.

Myös sisällä ostoskeskuksessa on luvassa ohjelmaa. Ostoskeskuksen sisätiloissa löytyy pöytä, jossa opastetaan seppeleen sidontaa.

Skeittipuistoon on ajateltu skeittilauta-kilpailua nuorille.

Mikä on järjestäjä Markus Jahnssonin omasta mielestä parasta Grani-päivässä?

– Iloisten ihmisten muodostama väentungos, jotta voi kokea legendaarisen Granihengen!

Ohjelma 19.5. alkaa klo 12, kun Tivoli avautuu. Varsinainen iltaohjelma alkaa klo 17, mutta musiikkia on luvassa kello 16 alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *