| KAUPUNKI - STADEN

Grankulla stads e-postserver möjligen kapad – fungerar fortfarande inte

Stadens e-post är fortfarande ur bruk. Staden uppskattar att e-posten kommer att vara ur bruk ännu resten av den här veckan. Grankullas e-post har stängts som en försiktighetsåtgärd eftersom ett stort antal nätfiskemeddelanden skickats ut från stadens e-postadresser.

 

 

Stadens e-post har drabbats av störningar – vi åtgärdar felet som bäst, meddelade staden tidigt på torsdagskvällen. Senare klarnade det att e-postservern möjligen har kapats.

– Öppna inte suspekta e-post som kommer från staden just nu! Flera konton kapade, varnade stadsdirektör Christoffer Masar via Facebook och Twitter.

Stadens e-post är nu stängd och saken utreds. 

– Orsaken till problemet utreds ännu och därför kan vi inte ta i bruk den nuvarande servern. För att garantera säkerheten har vi börjat installera en ny e-postserver, vilket ger upphov till fördröjningen. Stadens anställda går att nå via telefon, säger stadens informatör Markus Jahnsson.

Öppna inte e-postmeddelanden som kommer från staden (från e-postadresserna @kauniainen eller @grankulla), påminner staden.

– Om du har fått e-post från Grankulla stad eller från en anställd inom staden, och avsändaren är @kaunianen.fi eller @grankulla.fi, öppna inte meddelandet utan radera det. Töm också mappen med raderade meddelanden. Klicka inte på möjliga länkar i meddelandet om du öppnat e-posten. Skicka inte heller meddelandet vidare.

Uppdaterad 10.5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *