| KAUPUNKI - STADEN

Kauniaisten kaupungin sähköposti mahdollisesti kaapattu – ei toimi vieläkään

Kaupungin sähköpostiliikenne on vielä poissa käytöstä. Tämänhetkinen arvio on, että sähköposti on poissa käytöstä vielä tämän viikon loppuun asti. Kauniaisten sähköpostit suljettiin varotoimenpiteenä, koska kauniainen.fi -osoitteista on lähetetty runsaasti kalasteluviestejä viime viikolla.

 

 

 

 

Kaupungin sähköpostissa on häiriö – korjaamme vikaa parhaillaan, kaupunki ilmoitti torstaina alkuillasta. Myöhemmin selvisi, että sähköpostipalvelin mahdollisesti on kaapattu.

– Älkää avatko tällä hetkellä @kauniainen.fi osoitteesta tulevia epäilyttäviä sähköpostiviestejä! Useampi tili kaapattu, kaupunginjohtaja Christoffer Masar varoitti Facebookissa ja Twitterissä.

Kaupungin sähköposti on nyt suljettu ja asia tutkitaan. 

– Ongelman syytä selvitetään edelleen, minkä vuoksi nykyistä palvelinta ei voida ottaa käyttöön. Turvallisuuden takaamiseksi uuden sähköpostipalvelimen asentaminen on aloitettu, ja tämä aiheuttaa viiveen. Kaupungin työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse, kaupungin tiedottaja Markus Jahnsson kertoo.

Älkää avatko tällä hetkellä @kauniainen.fi osoitteesta tulevia epäilyttäviä sähköpostiviestejä, kaupunki muistuttaa.

– Jos olet saanut sähköpostia Kauniaisten kaupungilta tai kaupungin työntekijältä ja lähettäjän osoitteena on @kauniainen.fi, niin älä avaa viestiä, vaan poista se. Poistamisen jälkeen tyhjennä omasta postistasi ”poistetut viestit” –kansio. Jos olet avannut viestin, älä avaa viesteissä mahdollisesti olevia linkkejä. Älä myöskään lähetä saamaasi viestiä eteenpäin.

Päivitetty 10.5.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *