| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Maka Sushi är nu Kani Sushi

Maka Sushi vid torget har en ny ägare och nytt namn. Från maj heter företaget Kani Sushi.

Företaget leds av den före detta anställda Sami Keinänen-Jästerberg, som nu återvänder som företagare efter ett par års frånvaro. I bakgrunden finns också Maka Sushis förre delägare och Samis barndomsvän Oskar Klein.

– Jag jobbade ett slag för familjens företag, det vill säga Romu Keinänen. Nu var det dags att återvända till den här branschen. Det här kan jag, säger Sami KeinänenJästerberg.

Det blev möjligt att köpa företaget när Maka Sushi Granis nuvarande ägare Lauri Jäppinen beslutade sig för att fokusera på Maka Sushis andra restaurang i Tammerfors.

– Det är en svår tid att börja när kilopriset på lax på ett par månader stigit med tio euro och grannbutiken har öppnat en sushidisk. Det här börjar ju bli ganska spännande, säger Sami och skrattar.

Ny företagare på sushirestaurangen som funnits i Grani sedan 2016 är Sami Keinänen-Jästerberg. Restaurangens ytor fräschas upp i vår.

Laxpriset har enligt honom stigit bland annat som en följd av kriget i Ukraina, men också för att Norge säljer en allt större andel av sin lax till USA.

– Vi har tvingats att höja priserna en aning, men bara lite grann.

Sushi säljer bra i Grankulla och Granibornas favorit är laxnigiri. Meningen är att hela tiden utvecklas och hitta på ny sushi. Kvalitet är enligt Sami restaurangens trumfkort. Han har lagat sushi i många år och fått ny kunskap bland annat under ett år i Australien.

Läget i Grani är ypperligt enligt Sami.

– Kunderna beställer mat hos oss, går till matbutiken och tar med sig den färdiga sushin på hemvägen.

Den nya företagaren siktar på att förbättra den existerande verksamheten och utvidga utbudet av asiatisk mat i Grankulla. Firman sysselsätter fyra fastanställa och tre inhoppare.

– Ibland har det varit utmanande att leverera på helgerna när efterfrågan varit stor, men meningen är att få bukt med köerna. Mitt personliga mål är att kunna betjäna alla.

Varifrån kommer nya namnet Kani Sushi?

– Kani-Grani! Och Kani betyder jätteräka på japanska, säger Sami.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *