| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Maka Sushi on nyt Kani Sushi

Maka Sushi torin laidalla on saanut uuden omistajan ja uuden nimen: toukokuun alusta firman nimi on Kani Sushi.

Yritystä johtaa nyt entinen työntekijä Sami Keinänen-Jästerberg, joka parin vuoden tauon jälkeen palaa sushin ääreen ja vielä yrittäjänä. Taustalla toimii myös Maka Sushin entinen osakas ja Samin lapsuudenystävä Oskar Klein.

– Olen ollut vähän aikaa töissä perheen firmassa, eli Romu Keinäsellä. Nyt oli aika palata tälle alalle. Tämän homman osaan, Sami Keinänen-Jästerberg toteaa.

Mahdollisuus ostaa yrityksen avautui kun Maka Sushin Granin nykyinen omistaja Lauri Jäppinen päätti keskittyä Maka Sushin toiseen liikkeeseen, joka sijaitsee Tampereella.

– Haastava aika aloittaa, kun lohen kilohinta on parissa kuukaudessa noussut kymmenellä eurolla ja naapurikaupassa on avattu sushitiski. Tässähän alkaa vähän jännittää, nauraa Sami.

Vuodesta 2016 Granissa toiminut sushiravintolan uusi yrittäjä Sami Keinänen-Jästerberg. Ravintolassa tehdään kevään aikana pintaremonttia.

Lohen hinta on hänen mukaansa noussut mm. Ukrainan sodan seurauksena, mutta myös sen takia että Norjasta myydään tänä päivänä paljon enemmän kalaa USA:han kuin aikaisemmin.

– Pikkaisen ollaan jouduttu nostamaan hintoja tämän takia, mutta hyvin vähän.

Sushi myy hyvin Kauniaisissa ja granilaisten suosikki on juuri lohinigiri. Tarkoituksena on koko ajan kehittyä ja keksiä uusia susheja. Laatu on Samin mukaan ravintolan valttikortti. Itse hän on tehnyt susheja monta vuotta ja saanut uutta oppia mm. yhden Australiavuoden aikana.

Paikka Granissa on Samin mukaan erinomainen.

– Asiakkaat tilaavat ruokaa meiltä, menevät ruokakauppaan ja hakevat valmiit sushit kotimatkalla. Tarkoitus on nyt parantaa nykyistä toimintaa sekä laajentaa kauniaislaisten aasialaisen ruoan tarjontaa. Firma työllistää neljä vakituista ja kolme tuuraajaa.

– Välillä on Granissa ollut haasteita toimittaa viikonloppuisin kun kysyntä on ollut suurta, mutta tarkoitus on saada jonot kuriin. Henkilökohtainen tavoite on että kaikkia pystytään palvelemaan.

Mistä uusi nimi Kani Sushi tulee?

– Kani-Grani! Ja ”kani” tarkoittaa japaniksi jättirapua, Sami toteaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *