| KAUPUNKI - STADEN

Grankulla ordnade Pride-picknick

Ett mindre åskväder drog över staden vid tolvtiden när Grankulla stads första egna Pride-evenemang inleddes onsdagen den 29 juni. På eftermiddagen sken solen och sammanlagt deltog ett trettiotal personer i evenemanget.

 

Många droppar regn blev det inte, men mörka moln syntes till en början över gräsmattan vid stadshuset där picknicken ordnades.

Högstadieeleverna Freja Hagelstam, 14, och Eva Sundberg, 15, lät sig dock inte avskräckas av vädret. Enligt dem är det viktigt att ordna Pride-arrangemang. De var på plats för att visa att det är ok för vem som helst att vara homosexuell. 

Jag tycker att det är bra att det ordnas en picknick under Pride. Synd att det åskar och kanske börjar regna, men en bra idé, säger Freja (t.v). Eva hoppades på fler deltagare under dagen.

– Det är bra att visa att vi är ok med det här och att det flaggas för Pride, säger de.

Freja och Eva hoppas på en picknick också nästa år. Av samma åsikt var också många andra som deltog under dagens lopp.

Stadens kulturproducent Gisela Montonen, som är den som kläckte idén med en picknick, säger hon ville ha ett evenemang som har Pride-tema och som är tillgängligt för alla. Tanken var att skapa ett evenemang med låg tröskel.

– Man behöver inte komma en viss tid, utan man kan dyka upp när man vill, säger hon.

Evenemanget ordnades mellan kl. 12.00 – 18.00. Under dagen bjöds på musik och spel. Staden bjöd dessutom på kaffe med dopp. Tillställningen var alkohol- och drogfri.

Arrangörer bakom satsningen för Grankulla kulturtjänster, Grankulla ungdomstjänster och DigiLab. 

Grankulla stad firar Pride-veckan också genom att flagga i regnbågens färger utanför stadshuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *