| KAUPUNKI - STADEN

Kauniainen järjesti Pride-piknikin

Pieni ukonilma pyyhkäisi kaupungin yli keskipäivällä, kun Kauniaisten kaupungin ensimmäinen oma Pride-tapahtuma alkoi keskiviikkona 29. kesäkuuta. Iltapäivällä aurinko paistoi ja kaiken kaikkiaan kolmisenkymmentä henkeä osallistui tapahtumaan.

Sadepisaroita ei juurikaan tullut, mutta tapahtuman alussa piknik-paikan päälle kaupungintalon edustalle ilmestyi tummia pilviä.

Yläluokkalaisia ​​Freja Hagelstamia, 14, ja Eva Sundbergia, 15, sää ei kuitenkaan lannistanut. Heidän mukaansa Pride-tapahtumien järjestäminen on tärkeää. He olivat paikalla osoittamassa, että on ok että kuka tahansa saa olla homo.

Minusta on hyvä, että Priden aikana järjestetään piknik. Harmi, että jyrisee ja ehkä alkaa sataa, mutta idea on hyvä, Freja (vas.) sanoo. Eva toivoi lisää osallistujia päivän aikana.

– On hyvä näyttää, että olemme ok tämän kanssa ja että liputetaan Pridelle, he toteavat.

Freja ja Eva toivovat piknik-tilaisuutta myös ensi vuonna. Ja sama mieltä oli moni muu osallistuja päivän aikana.

Piknik-idean keksinyt kaupungin kulttuurituottaja Gisela Montonen kertoo halunneensa Pride-teemaisen tapahtuman, joka on avoinna kaikille. Ajatuksena oli luoda tapahtuma, jolla on matala kynnys.

– Sinun ei tarvitse tulla tiettyyn aikaan, voit tulla paikalle milloin haluat, hän sanoo.

Tilaisuus järjestettiin klo 12.00 – 18.00. Päivän aikana oli tarjolla muun muassa musiikkia. Kaupunki tarjosi kahvia ja pientä purtavaa. Tapahtuma oli alkoholiton ja huumeeton.

Järjestäjänä toimi Kauniaisten kulttuuritoimi, Kauniaisten nuorisotoimi ja DigiLab.

Kauniaisten kaupunki juhlistaa Pride-viikkoa myös liputtamalla sateenkaaren väreissä kaupungintalon edustalla.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *