| YLEINEN - ALLMÄN

Kesäleirillä pelataan tennistä ja leikitään

Grani Tenniksen kesä on täynnä toimintaa. Seura järjestää yhteensä viisi leiriviikkoa kesän aikana ja niihin osallistuu kaiken kaikkiaan noin 300 lasta.

Hugo Tolppanen, joka on Ymmerstan koulun oppilas, on leirien varsinainen suurkuluttaja.

– Minulle tämä on kolmas leirikesä. Ekana vuonna olin neljä viikkoa, tokana kaksi ja nyt yhden viikon. Kivaa, että pääsee pelaamaan padelia ja tennistä ja aina jonain päivänä on vesisotaa, hän kertoo.

Samoilla linjoilla on myös veli Kaapo Tolppanen ja kaveri Lauri Kytölä. Molemmille tämä oli ensimmäinen kerta kesäleirillä, mutta Targa arena on tuttu ennestään koska molemmat ovat mukana iltapäivätoiminnassa.

Iltapäiväisin noin 70 ykkös- ja kakkosluokkalaista osallistuu toimintaan. Granin puolelta haetaan lapset Mäntymäen koulusta ja Granhultskolanista ja sitten kävellään yhdessä Targa arenalle, missä ensin syödään välipalaa ja luetaan läksyt. Toiminta tapahtuu yhteistyönä kaupungin kanssa.

Tottakai pyritään siihen, että lapset jatkavat kesäleiriltä tai iltapäiväkerhosta tenniksen parissa, Jannica Almén sanoo. Hugo Tolppanen (vas.), Lauri Kytölä ja Kaapo Tolppanen viihtyvät leirillä.

Kerhoa vetää mm. Jannica Almén, joka juuri on kirjoittanut gradun GT:n iltapäivätoiminnasta. Hän on haastattelut vanhempia, jotka ovat todella tyytyväisiä. Tulos kertoo, että toiminta lisää lasten ja perheiden hyvinvointia.

– Tutkin miten ip-toiminta tukee perheiden arkea sekä myös perheiden ja lapsen hyvinvointia. Tuki on monille perheille aika merkittävä kun lapsilla on hyvin lyhyet koulupäivät ja vanhemmat ovat töissä, Jannica sanoo.

Vanhemmilla on Jannican mukaan tunne, että lapset ovat turvallisessa paikassa.

– Meillä on tennistä, padelia, käsipalloa tanssia ja squash. Täällä pääsee tuhlaamaan sitä fyysistä energiaa koulupäivän jälkeen kun ehkä on aika paljon istunut päivän aikana. Vanhemmat korostivat, että on hyvä että lapsi pääse liikkumaan. Toiminta ei myöskään vie aikaa perheen yhteiseltä ajalta, Jannica, joka opiskelee kasvatustiedettä Helsingin yliopistolla, kertoo.

Iltapäiväkerho, joka toimii kahdella kielellä, on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa. Targa arenalla on Kirsi Lassooyn mukaan iltapäivätoimintaan loistavasti soveltuvat uudet tilat. Kaiken kaikkiaan mukana on 70
lasta, osa kaksi päivää ja osa viisi päivää viikosta.

Grani Tenniksen toiminnanjohtaja Kirsi Lassooy on hyvin ylpeä ip-toiminnasta.

– Paljon puhutaan vastuullisuudesta ja vaikuttavuudesta. Täällä on selvästi vaikuttavuutta lasten ja perheiden elämään.

Kirsi on myös mukana järjestämässa monilajilieriä GrIFK Fotbollin ja GGF:n kanssa ja kysyntää on.

– Tavoitteena on ollut 50 osallistujaa ja viime kesänä se ylitettiin. Myös tälle kesälle kiinnostus on ollut hyvää. Monilajileirejä järjestetään kesäkuussa ja elokuussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *