| YLEINEN - ALLMÄN

Mycket sommarprogram från kultur- och fritidstjänsterna

Mycket program från kultur- och fritidstjänsterna utlovas också i sommar.

Medborgarinstitutet

Sommaren fortsätter med distanskurser. Läraren skickar med e-post förrän timmen börjar en länk med vilken du deltar. Detta förutsätter att du uppgett din e-postadress vid anmälan. Kurserna hittas via vår anmälningsportal www.opistopalvelut.fi/kauniainen

På ovan nämnda adress kan du anmäla dig, men också via telefon under kansliets öppethållningstider må–to kl. 9–15, tfn 050 4116 404. Alla distanskurser hittas lätt genom att i sökraden på anmälningsportalens första sida skriva online och sedan trycka på Sök-knappen.

Biblioteket

Biblioteket har öppet hela sommaren, med något förkortade servicetider. Personalen betjänar mån–fre kl. 11–18. Biblioteket är meröppet som vanligt.

Även i år kan man delta i bibliotekens sommarkampanj. Kampanjen är tänkt för familjer och barn och utformad som ett brädspel. Spelplanen innehåller 15 olika uppgifter kring läsning och böcker, t.ex. “läs då du äter frukost” eller “gör en teckning till boken”. Man kan sätta fast spelplanen på kylskåpsdörren och spelpjäserna är magneter. Spelplan och mer information om kampanjen får du från bibban.

Kultur

Under sommaren får man njuta av utställningar på Galleriet. I juni visas den 17-åriga Martha Cloete Parmas första utställning African Alien. I juli visas Tomas Foto, en utställning av den 76-årige Tomas Törnkvist. Då solen skiner kan man ta en promenad med hjälp av gratis-appen GoCache. På kulturstigen lär man sig mer om Grankullas historia och kulturella fenomen samt byggnader. Rutterna är tillgängliga.

Drömmer ni om att ordna en fest, konsert eller annan tillställning? Vem som helst kan hyra Nya Paviljongen, Villa Vallmogård eller Villa Junghans. Mer information på Grankullas hemsida.

Idrott

Banor tänkta för downhill-cykling blir under sommaren färdiga tack vare GrIFK Alpine r.f. På centralidrottsplan har en container-sal öppnats där du kan träna dina muskler mångsidigt och effektivt då planen är öppen.

Simhallens utebassäng har öppnats och under tiden 24.6–31.7, då hallen är stängd, är utebassängen öppen vardag kl. 10–20 och veckoslut kl. 10–18. På GoCache-idrottsstigen kan du motionera och ha roligt med mångsidiga rörelser. Mer info på vår hemsida.

Ungdom

Ungdomstjänsterna bjuder på handledning i skateboarding i Thurmansparken 6–23.6 vardagar kl. 12–19. Där kan du låna en skateboard samt få handledning och service.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *