| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Välgörenhet via gemenskap – GraniAID -konsert på torget i augusti

Ett gäng aktiva Grankullabor och Grani Närhjälp ordnar en stor stödkonsert i Grankulla centrum den 24 augusti. Temat för evenemanget är gemenskap och hjälp till andra. Till konserten har redan flera musikgrupper med Grankulla-anknytning anmält sig, såsom Redrama. De ger på så sätt alla sin insats för insamlingen.

När Antti Harsunen i förra somras satt på en uteservering i Grankulla började han fundera på att det borde ordnas någon typ av evenemang på torget som kändes tomt. I våras föddes iden om att samla Grankullaborna kring välgörenhet och i augusti ordnas GraniAID -konserten på torget.

– Jag ringde stadsdirektören och sade att jag har en idé. Jag berättade om konserten och enligt honom var det en mycket bra tanke, säger GraniAID -konsertens pappa Antti Harsunen.

Även stadens informatör Markus Jahnsson, som länge arrangerat Granidagen, uppmuntrade arrangörerna. Med kom dessutom Patrick Nystén och ett gäng frivilliga i alla åldrar. 

Intäkterna från evenemanget går via Grani Närhjälp till att främja välmåendet bland Graniungdomar och hindra marginalisering samt till stöd för ukrainska familjer i Grankulla. Allt stöd fördelas inom staden. Under kvällen utlovas ett mångsidigt program för alla åldrar och fantastiska artister. 

Patrick berättar att till exempel den populäre Redrama genast gärna ställde upp. Lokala företag hoppas arrangörerna att ännu ska komma med och stöda evenemanget.

– Alla Grankullaföretag som känner att detta kunde vara deras grej, kom med bara, uppmuntrar Antti och Patrick.

Antti Harsunen (t.v), Fredrik Waselius, som uppträder under tillställningen och Patrick Nystén.

Målet är att skapa göra GraniAID till en återkommande tillställning. 

– Även ur den synvinkeln uppmuntrar jag alla stadsbor att satsa en aning på detta, så att vi kan göra detta till ett årligen återkommande evenemang, säger Antti.

Arrangörerna litar på Grankullabornas vilja att hjälpa och att samlas.

– Det här är en grej för alla vi Granibor. Alla får vara med och detta är en glad och fin dag. Vi njuter av varandras sällskap och av fina artister. Vi ska visa att vi håller ihop och att vi är världsbäst på det. Välgörenhet via gemenskap, betonar Patrick.

Med och arrangerar är även Aila Thurin, verksamhetsledare för Grani Närhjälp. Hon berättar att när Markus Jahnsson tog kontakt och frågade om de hade intresse av att dela i en välgörenhetstillställning där fokus är på de ukrainare och de unga som bor i Grankulla, så var svaret genast självklart. 

– Antti tog sedan kontakt och efter det har det varit fart på. Många whatsapp-meddelanden har sänts och teams-möten har hållits. Fina artister deltar enligt välgörenhets-principen och det visar enligt mig på ett bra sätt att alla verkligen vill vara med och hjälpa, säger Aila.

GraniAID på torget den 24.8.

  • Uppträder gör bl.a. Redrama, Geir Rönning, Hott file, Tuomas Wäinölä, Laura Airaksinen, Nina Lindroos, Fredrik Waselius, Minna Marlo och andra lokala förmågor. 
  • Insamlingsmål: Intäkterna via Grani Närhjälp till att främja välmåendet bland Graniungdomar och hindra marginalisering samt till stöd för ukrainska familjer i Grankulla.
  • Programledare: Marianne Harjula & Marc Moberg.
  • På torget: Kicktävling med GrIFK fotis, RX Moto elhojar, godis, korv, meterlakrits, innebandyfortuna med GrIFK, handbollsradar med GrIFK handis och mycket annat roligt!
  • Ett kontonummer och Mobilepay finns för donationer redan nu. Mobilepay: 44184 och kontonummer FI59 4055 2920 1086 38. Även frivilliga som vill vara med och arrangera tas gärna emot. 

Uppdaterad 9.8.

ÖVERSÄTTNING: JAN SNELLMAN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *