| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Yhteisöllisyyden kautta hyväntekeväisyyttä – GraniAID -konsertti torilla elokuussa

Joukko kauniaislaisia aktiiveja ja Granin Lähiapu järjestävät ison tukikonsertin Kauniaisten keskustassa elokuun 24. päivänä. Tempauksen teemana on yhteisöllisyys ja toisten auttaminen. Mukaan on lähtenyt jo iso joukko esiintyjiä, mm. Redrama, jotka antavat oman panoksensa tapahtumaan sitä kautta.

Istuessaan viime kesänä terassilla Kauniaisissa Antti Harsunen alkoi miettimään, että aution tuntuinen tori kaipaisi jotain tapahtumaa. Seuraavana keväänä syntyi idea kauniaislaisten tuomisesta yhteen hyväntekeväisyyden kautta ja elokuussa järjestetään GraniAID -konsertti torilla.

– Soitin kaupunginjohtajalle ja kerroin, että minulla on ajatus. Kerroin konsertista ja hänen mielestä se oli tosi hyvä ajatus, GraniAID -idean isä Antti Harsunen toteaa. 

Myös pitkään Granipäiviä hoitanut Kauniaisten tiedottaja Markus Jahnsson kannusti tapahtuman järjestämiseen. Mukaan lähti lisäksi Patrick Nystén ja liuta kaikenikäisiä vapaaehtoisia.

GraniAID -tapahtuman kaikki tuotot menevät Granin Lähiavun kautta Kauniaisten apua tarvitsevien nuorten hyvinvointiin ja Kauniaisten ukrainalaisille pakolaisille, eli kaikki tuki ohjautuu kaupungin sisälle. Luvassa on monipuolista ohjelmaa joka ikäluokalle ja huikea esiintyjäkaarti, joita kaikkia yhdistää side Kauniaisiin.

Patrick kertoo, että esimerkiksi suosittu Redrama lähti heti ilomielin mukaan. Tapahtuman tueksi kaivattaisiin kuitenkin vielä paikallisia yrityksiä.

– Kaikki kauniaislaiset yritykset, jotka tuntevat että tämä voisi olla niitten juttu, niin mukaan vaan, kannustavat Antti ja Patrick.

Antti Harsunen (vas.), Fredrik Waselius, joka esiintyy tapahtumassa ja Patrick Nystén.

Tavoitteena on luoda GraniAID:ista toistuva tapahtuma, Antti ja Patrick kertovat.

– Silläkin kulmalla kannustaisin kaikkia kuntalaisia pistämään pienen panostuksen tähän, että saadaan tästä jokavuotinen, Antti sanoo.

Järjestäjillä on kova luotto kauniaislaisten haluun auttaa ja kokoontua yhteen.

– Tämä on meidän kaikkien kauniaislaisten juttu. Kaikki saa tulla mukaan ja tämä on iloinen, hieno päivä. Nautitaan yhdessä toisten seurasta ja hyvistä esiintyjistä. Näytetään että me ollaan yhtä ja että ollaan maailman parhaita siinä. Yhteisöllisyyden kautta hyväntekeväisyyttä, Patrick korostaa.

Mukana järjestämässä on myös Aila Thurin, Granin Lähiavun toiminnanjohtaja. Hän kertoo, että kun Markus Jahnsson otti yhteyttä ja kysyi, josko Granin Lähiavulla olisi kiinnostusta osallistua hyväntekeväisyystapahtumaan jossa keskiössä olisivat Kauniaisissa asuvat ukrainalaiset ja nuoret, hän vastasi tietenkin heti, että tottakai.

– Antti otti sitten heti sen jälkeen yhteyttä ja siitä lähtien tämä onkin ollut vauhdikasta menoa. Paljon on whatsapp-viestejä lähetetty ja teams-palavereja pidetty. Upeita esiintyjiä on tulossa mukaan ihan hyväntekeväisyys-periaatteella, mikä mielestäni hienosti osoittaa sen, että kaikilla on tosiaan halu olla mukana auttamassa, Aila kertoo.

GraniAID torilla 24.8.

  • Esiintyjiä mm. Redrama, Geir Rönning, Hott file, Tuomas Wäinölä, Laura Airaksinen, Nina Lindroos, Fredrik Waselius, Minna Marlo ja muut paikalliset esiintyjät.
  • Hyväntekeväisyyskohde: Tuotot menevät Granin Lähiavun kautta Granin nuorten hyvinvointiin ja syrjäytymisen estämiseen sekä Kauniaisissa olevien ukrainalaisten pakolaisperheiden tukemiseen.
  • Juontajat: Marianne Harjula & Marc Moberg.
  • Mukana torilla: GrIFK futis pomputtelukisa, Subsoccer, RX Moto sähköprätkät, makeisia, makkaraa, metrilakua, GrIFK säbäfortuna, GrIFK käsiksen pallotutka ja paljon muuta kivaa!
  • Tapahtumaa varten on luotu oma tili, johon voi lahjoittaa jo nyt. Myös Mobilepay onnistuu. Tapahtuman Mobilepay- numero on 44184 ja tilinumero FI59 4055 2920 1086 38. Myös vapaaehtoisia otetaan edelleen mukaan.  

Päivitetty 9.8.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *