| YLEINEN - ALLMÄN

5 kysymystä kansalaisopiston rehtorille Roger Renmanille syksyn alussa

Miltä syksynne näyttää? Onko kiinnostus kursseihin yhtä suurta kuin aiemmin?

 

 

– Osallistuminen kursseille on noussut 10 prosenttia verrattuna edelliseen syksyyn. Osallistujien määrä on kuitenkin vielä 25 prosenttia alle sen, mitä se oli ennen pandemiaa. Tilanteemme on samaa tasoa kuin muilla keskisuurilla kansalaisopistoilla. Syksyt sujuvat kuitenkin paremmin kuin keväät, kun korona-aallot ovat suurimmillaan.

Mitkä kurssit ovat suosituimmat?

– Osallistujien määrä on suurin aineryhmissä jooga ja jumppa, joissa meillä myös on tarjolla suurin valikoima. Kurssit, joissa on suurimmat jonot, ovat keramiikka-, nikkari- ja aikuisten uintikurssit. Keramiikan iltakurssi täyttyi seitsemässä sekunnissa!

Miten pandemia vaikutti teihin, onko edelleen kursseja, jotka jatkuvat etäopetuksena?

– Etäopetuksessa on kasvavaa tarvetta kieli- ja kesäkursseille. Erityisesti on tarvetta jatkaa etäkursseja miehillä ja maahanmuuttajilla. Etäkurssit ovat tulleet jäädäkseen. Kaikki maahanmuuttajille tarkoitetut kurssit jatkuvat tänä syksynä etäopetuksena. Osa kursseista järjestetään hybridinä, joka tarkoittaa, että osanottajat voivat valita osallistuvatko he lähi- tai etäopetukseen.

Miltä ikäjakauma näyttää, ovatko nuoret kauniaislaiset löytäneet teidät?

– Meillä on osanottajia tasaisesti kaikista ikäryhmistä 30-vuotiaista 90-vuotiaisiin. Tilaston kärjessä ovat vanhuuseläkkeelle jääneet ikäryhmät: 65–79-vuotiaat. Alle 30-vuotiaista suurin osa ovat pieniä lapsia. He osallistuvat värikylpyihimme tai kesäleireille.

Mitkä kurssit haluaisit mainita, jos sinun pitää valita kolme?

– Tämä on vaikea kysymys. Kansalaisopisto on keskittynyt vahvasti terveyteen ja hyvinvointiin ja ehkä nostan esille alignment-based yogan, jota olen opiskellut kahdeksan vuotta. Englanninkurssilla Small Talk & Big Talk, jota opetan itse, meillä on tapana keskustella uutisista, kaikkea politiikasta tieteeseen ja tulevaisuuden tutkimiseen. Valitettavasti vakituiset opiskelijani täyttivät kurssin 40 sekunnissa. Syksyn uutuutena järjestämme syys- ja talvilomaleirit lapsille yhteistyössä Mäntymäen ja Granhultin koulunkäyntiohjaajien kanssa. Käykää myös tarkistamassa uudistuneita kurssejamme taiteessa ja käsitöissä!

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *