| YLEINEN - ALLMÄN

Glädje och välgörenhet under GraniAID

Mycket folk och fin stämning. Så kan GraniAID-konserten som ordnades på torget i Grankulla onsdagen den 24.8 sammanfattas. Evenemanget ordnades på Ukrainas nationaldag och stadens ukrainare stod för ett av kvällens mest uppskattade inslag genom att sjunga sitt lands nationalsång. Även insamlingen har lyckats bra: GraniAID har samlat in 20 000 euro till välgörenhet! 

Redan tidigt under kvällen samlades mycket folk och mannen bakom idén Antti Harsunen var nöjd. En stor grupp har enligt honom jobbat hårt för att genomföra evenemanget. 

Antti Harsunen.

– Det känns alldeles fantastiskt att se att det redan nu har samlats så här mycket folk här, sade han.

De som KG talade med trivdes bra och hoppades att evenemanget också ordnas nästa år. 

Jerry Miiros hör till dem som gillade GraniAID. Helst får detta enligt honom vara årligen återkommande. Ämnet kan variera.

– Det här är jättefint och viktigt dessutom. Ju mer det händer i Grani desto bättre, sade Jerry Miiros under kvällen.

Gåva till Grankullaborna

Stadens ukrainare stod för ett av kvällens mest uppskattade inslag genom att sjunga sitt lands nationalsång. De överräckte också gåvor från Ukraina till stadsdirektör Christoffer Masar, bröd och en traditionell ukrainsk broderad skjorta.

– Detta är en symbolisk gåva till er alla för att visa vår tacksamhet för att ni ger oss ett hem och är vår familj här, sade Viktoriya Kovalenko.

En grupp ukrainare deltog också i GraniAID-kvällen. Från vänster på bilden Elena, Nadiya, Borys, Viktoriya, stadsdirektör Christoffer Masar och Olena.

Bland de som uppträdde fanns bl.a. Sås & Kopp, Granhultkören, Hott file, Tuomas Wäinölä, Laura Airaksinen, Nina Lindroos, Fredrik Waselius, Geir Rönning, freestyle-fotbollsspelaren Minna Marlo och andra lokala förmågor. Programledare var Marianne Harjula och Marc Moberg. Under kvällen ordnades ett mångsidigt program för alla åldrar.

Bakom konserten stod ett gäng aktiva Grankullabor och Grani Närhjälp och Grankulla stad. Intäkterna från evenemanget går via Grani Närhjälp till stöd för ukrainska familjer i Grankulla och till att främja välmåendet bland Graniungdomar och hindra marginalisering. 

20 000 till välgörenhet

Totalt 20 000 euro samlades in under GraniAID-konserten.

– Vi har nu räknat våra intäkter från GraniAID och det blev totalt 20 000 euro, som går till våra ungdomar och ukrainarna. Helt otroligt, säger en glad Aila Thurin, verksamhetsledare vid Granin Närhjälp rf. 

GraniAID lyckades enligt henne jättebra på alla sätt och det var glädjande att se hur besökarnas vilja att hjälpa och samarbeta var så påtaglig. 

– Vi kommer att hålla staden informerad om hur intäkterna används. Och vi kommer också redan nu att börja planera nästa års GraniAID, säger hon.

GraniAID:s samarbetspartners och sponsorer:

Grankulla stad

Salibandykauppa.fi

Grankullas ev.luth. församlingar. 

AFS

Köpcentrets Grani

Toimen Pojat

Oravanmarjat

GRIFK innebandy 

GRIFK handboll

GRIFK fotboll 

GRIFK ishockey

Alfimix

Guido´s

Stadium

RX moto

Subsoccer

Dinolift

Trafino

Rahalaitos

Uppdaterad 2.9.

Se bilder från evenemanget:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *