| YLEINEN - ALLMÄN

GraniAID tuotti iloa ja hyväntekeväisyyttä

Väkeä oli paljon ja tunnelma hyvä kun Kauniaisten torilla järjestettiin GraniAID-konsertti keskiviikkona (24.8), eli Ukrainan kansallispäivänä. Kaupungin ukrainalaiset vastasivat yhdestä illan arvostetuimmasta esiintymisestä laulamalla Ukrainan kansallislaulun. Myös keräys on onnistunut hyvin: Hyväntekeväisyys-kohteisiin on kertynyt 20 000 euroa! 

 

Antti Harsunen.

Heti alkuillasta kerääntyi paljon ihmisiä paikalle ja idean isä Antti Harsunen oli tyytyväinen. Iso joukko on hänen mukaansa tehnyt paljon töitä tapahtuman eteen.

– Tuntuu aivan suurenmoiselta nähdä, että nyt jo on näin paljon porukka paikalla, hän totesi.

Pitkin iltaa tuli paljon uutta väkeä paikalle.

Ne, joiden kanssa KG puhui viihtyivät hyvin ja toivoivat, että tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna. 

Maria ja Nooa Ojajärvi kuuluivat niihin, jotka viihtyivät hyvin torilla.

– Tosi hyvä tapahtuma, oikeastaan yllätti että täällä on näin paljon väkeä paikalla ja siis todella hyvä ohjelma. Ilmaan muuta ensi vuonna uudestaan, Maria Ojajärvi totesi. 

Ajankohta on hänen mielestään hyvä, koska ilma on elokuussa vielä lämmin. 

– Sitten kun on kylmä on mielellään sisätiloissa ja kukin omissa kodeissaan. Ajankohta vaikutta paljon, hän sanoi.

Lahja kaupunkilaisille

Kaupungin ukrainalaiset vastasivat yhdestä illan arvostetuimmasta esiintymisestä laulamalla Ukrainan kansallislaulun. He ojensivat myös lahjoja Ukrainasta kaupunginjohtaja Christoffer Masarille, leivän ja perinteisen ukrainalaisen broderatun paidan. 

– Tämä on symboolinen lahja teille kaikille osoittaaksemme kiitollisuutemme siitä, että annatte meille kodin ja olette perheemme täällä, Viktoriya Kovalenko sanoi.

Joukko ukrainalaisia myös mukana viettämässä GraniAID -iltaa. Vasemmalta Elena, Nadiya, Borys, Viktoriya, kaupunginjohtaja Christoffer Masar ja Olena.

Illan aikana esiintyivät mm. Sotta & Pytty, Granhultin koulun kuoro, Hott file, Tuomas Wäinölä, Laura Airaksinen, Nina Lindroos, Fredrik Waselius, Geir Rönning ja freestyle-jalkapalloilija Minna Marlo. Juontajina toimivat Marianne Harjula ja Marc Moberg. Tapahtumassa järjestettiin myös monipuolista ohjelmaa jokaiselle ikäluokalle. 

Konsertin takana oli joukko kauniaislaisia aktiiveja, Granin Lähiapu ja Kauniaisten kaupunki. GraniAID -tapahtuman kaikki tuotot menevät Granin Lähiavun kautta Kauniaisten ukrainalaisille pakolaisille ja Kauniaisten apua tarvitsevien nuorten hyvinvointiin.

20 000 hyväntekväisyyteen 

Yhteensä 20 000 euroa kerättiin hyväntekeväisyyteen GraniAID-konsertin aikana.

– Olemme nyt laskeneet keräyksen tuotot ja yhteensä saatiin 20 000 euroa hyväntekeväisyyteen. Rahat menevät nuorille ja ukrainalaisille. Aivan uskomatonta, sanoo iloinen Grani Lähiapu ry:n toiminnanjohtaja Aila Thurin.  

GraniAID onnistui hänen mukaansa kaikin puolin viimeisen päälle upeasti ja oli ilo nähdä, kuinka tapahtumassa käyneiden ihmisten auttamis- ja yhteistyöhalu oli ihan käsin kosketeltavaa. 

– Tulemme pitämään kaupunkia ajan tasalla varojen käytöstä. Ja aloitamme jo nyt suunnittelemaan ensi vuoden GraniAID -tapahtumaa, hän toteaa.

GraniAID-yhteistyötahot ja sponsorit:

Kauniaisten Kaupunki

Salibandykauppa.fi

Kauniaisten evankelis-luterilaiset seurakunnat

AFS

Granin Kauppakeskus

Toimen Pojat

Oravanmarjat

GRIFK salibandy

GRIFK käsipallo

GRIFK jalkapallo

GRIFK jääkiekko

Alfimix

Guido´s

Stadium

RX moto

Subsoccer

Dinolift

Trafino

Rahalaitos

Granin Lähiapu

VPK/FBK

GraniWorks

Kauniaisten lukio

Granhultskolan

Mankkaan Kiinteistömaailma

Nick´s

Targa-Areena

Huoneistokeskus Kauniainen

Granin nuorisotoimi

Päivitetty  2.9.

Katso kuvia tapahtumasta:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *