| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Hyrbilar finns numera på köpcentrets tak

Biluthyrningsfirman PakuKympillä har sedan början av sommaren varit verksam i anslutning till köpcentret Grani. I Grankulla finns även firmans nyhet, en möjlighet att hyra personbil.

Vd Hannu Tiila säger att mottagandet i Grankulla varit bra.

– Jag är absolut nöjd med starten, säger han.

PakuKympillä har de senaste åren investerat stort i automation. Uthyrningen sker på webben och nycklarna får kunden i en automat. I Grani finns fordonen på takparkeringen.

– Tack vare effektiviteten har vi kunnat hålla fast vid vårt kundlöfte och erbjuda de förmånligaste priserna i branschen. Trots att den allmänna prisnivån nu stiger höjer vi inte priserna. PakuKympillä gynnar sina kunder och vill gå mot strömmen trots prishöjningspressen i samhället, säger Tiila.

Nu erbjuder firman en gratis bonustimme till den som hyr skåpbil i två timmar på förmiddagen och två gratis bonustimmar för fyra timmars uthyrning. Personbilen kostar en femma för en timme. Vanligen hyrs personbilar i 2–6 timmar. Firman har också en svenskspråkig telefontjänst.

– Det är viktigt för oss att betjäna också på svenska, säger Tiila.

”Lätt att komma till köpcentret”

Firman har för närvarande verksamhet vid 14 köpcenter. Köpcentret Grani var intressant enligt vd:n eftersom det är lätt att ta sig dit och trafikförbindelserna är bra. Köpcentret finns t.ex. invid järnvägsstationen.

Firman hyr ut personbilar av modellen Mercedes Benz B. I Grankulla finns det två av dem och fler kan uppbådas om det behövs. Det finns ett klart behov av personbilar, säger Hannu Taali. Firman har fem skåpbilar i Grani.

– Köpcentren är bra ställen eftersom folk känner till dem.

El- och hybridbilar blir hela tiden allt populärare, men det är ännu inte deras tid på hyresmarknaden, enligt Tiila. Det behövs först en vägvisare i branschen.

– Vi är på väg mot det, men det behövs en samarbetspartner, en bilförsäljare eller elbilsuthyrare. Den tiden kommer, men det kräver tid och resurser, säger Tiila.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *