| YLEINEN - ALLMÄN

Kolumnen: Mot något nytt

Efter en het sommar riktar vi in oss på hösten och återstoden av året. På stadshuset förbereder vi oss i höst på nya saker på många olika sätt.

 

Den första förändringen gäller HR-systemet som förnyas i början av oktober. Hijat-systemet tjänade oss länge med det har nu kommit till vägs ände och det är dags att införa ett nytt system. Den här förändringen berör alla oss som jobbar för staden och det blir mycket nytt att lära sig och det gäller att anamma nya verksamhetssätt.

Den andra stora förändringen är välfärdsområdesreformen som träder i kraft vid årsskiftet. Cirka 180 av Grankulla stads anställda går då över till Västra Nylands välfärdsområde. Vi har sedan början av juni haft samarbetsförhandlingar kopplade till överlåtelsen av verksamheten. Största delen av personalen som övergår till annan arbetsgivare fortsätter ändå jobba på samma ställe nästa år. Därmed kommer stadsborna att fortfarande träffa samma social- och hälso- samt elevvårdspersonal i Grankulla trots att de övergår i Västra Nylands välfärdsområdes tjänst.

Var och en av oss förhåller sig individuellt till förändringar. En del ser förändring som en möjlighet och chans till förnyelse medan andra är rädda för förändring. Vi har för vår del på HR-enheten berett årets förändringar sedan början av året. Vi försöker också via olika slags träning och diskussioner försäkra oss om att övergången till de ovannämnda förändringarna blir så lyckad som möjligt.

Jag önskar er alla en solig höst som förbereder på nytt!

ULLA PALMROOS

PERSONALDIREKTÖR

GRANKULLA STAD

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *