| YLEINEN - ALLMÄN

Kolumni: Kohti uutta

Helteisen kesän jälkeen suuntaamme kohti syksyä ja loppuvuotta. Kaupungintalolla valmistaudumme tänä syksynä uuteen monella tavalla.

Ensimmäisenä muutoksena on edessä HR-järjestelmän muutos lokakuun alussa. Pitkään palvellut Hijat-järjestelmämme on tullut tiensä päähän ja nyt edessä on siirtyminen uuteen järjestelmään. Tämä muutos koskee meitä kaikki kaupungilla työskenteleviä ja siihen liittyy varsin paljon uuden opettelua ja uusien toimintatapojen omaksumista.

Toinen suuri muutos on vuoden vaihteessa tapahtuva hyvinvointialueuudistus. Kauniaisten kaupungin henkilöstöstä noin 180 henkeä siirtyy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelukseen. Kesäkuun alusta lähtien olemme käyneet liikkeenluovutukseen liittyviä YT-neuvotteluja siirtyvän henkilöstön kanssa. Siirtyvän henkilöstön osalta suurimmalla osalla työntekopiste säilyy samana myös ensi vuonna, vaikka työnantaja muuttuu. Näin ollen kuntalaiset näkevät nykyistä sote- ja oppilashuoltohenkilöstöä jatkossakin Kauniaisissa, vaikka he siirtyvät Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelukseen.

Meistä kukin suhtautuu muutoksiin eri tavalla. Toiset näkevät muutokset mahdollisuuksina ja uudistumisen paikkoina, toisia taas muutokset pelottavat. Olemme HR-yksikössä valmistelleet omalta osaltamme tämän vuoden muutoksia jo alkuvuodesta lähtien. Yritämme myös erilaisin valmennuksin ja keskustelutilaisuuksien kautta varmistaa, että näiden edellä mainitsemieni muutosten osalta siirtymä olisi mahdollisimman onnistunut.

Toivotan kaikille aurinkoista ja uuteen valmistavaa syksyä!

ULLA PALMROOS

HENKILÖSTÖJOHTAJA

KAUNIAISTEN KAUPUNKI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *