| YLEINEN - ALLMÄN

Anne Sofie von Otter till Grankulla musikfest

Den tvärkonstnärliga festivalhelheten skapas kring temat Syntes – vid konserterna medverkar bildkonstnärer och skådespelarstjärnor, det bjuds på film, dans och eldcirkus för hela familjen.

Grankulla musikfest 2022 kulminerar i en konsert med den älskade mezzosopranen Anne Sofie von Otter. Superstjärnans stämningsfulla konsert hålls efter den egentliga festivalveckan, i Tempelplatsens kyrka 24.11.

Saxofonisten Jukka Perko gör en efterlängtad återkomst till Grankulla och uppträder tillsammans med sin trio Avara och skådespelaren Hannu-Pekka Björkman 2.11.

Festivalens residenskvartett har tillsammans med konstnärliga ledaren Jan Söderblom bjudit in bildkonstnären Bridget Allaire – vid konserten 5.11 får publiken följa med det unika skapandet och hennes verk kommer till försäljning genast efter konserten.

Även vid konserten med sångaren-harpisten Laura Hynninen 29.10. förenas musik och bildkonst.

I festivalprogrammet 1.11. ingår danskonstnären-koreografen Tiina Lindfors starkt emotionella film Omasi, rakkaani och Ulla Tikkanens föredrag belyser den doktorsavhandling som inspirerat till filmen.

Redan tidigare har Grankulla musikfest publicerat en stor del av sitt program, med konstnärer som bl.a. Castalian String Quartet, Hortus Musicus, Maria Baric Company, skådespelaren Kati Outinen, dansaren Minna Tervamäki och sopranen Pia Freund.

I september kungörs den nya Villakonsertserien och föredragsprogrammet avslöjas.

ÖVERSÄTTNING: TOVE DJUPSJÖBACKA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *