| YLEINEN - ALLMÄN

Hundratusende pizzan har sålts

Den första Fizza-automaten öppnades på Stationsvägen nära simhallen och idrottsparken i januari i fjol.

Affärerna började genast löpa och torsdagen den 8 september firades att den hundratusende automatpizzan köptes.

– Det känns helt fantastiskt, säger Christoffer Forssell, som hade äran att inhandla jubileumspizzan.

Han har köpt pizza på Fizza flera gånger tidigare. Hans favoritfizza är White Grani, och den köpte han även nu.

Christoffer Forssell och Juni Forssell köpte jubileumspizzan i Grani. Alexandre Benjamin (till höger) och hela Fizzas Grankulla-team vill tacka Grankullaborna som tagit emot dem så väl.

Samma torsdag tillkännagavs också månadens pizza: nya La foresta (skogen), som innehåller creme fraiche, mozzarella, kryddgurka, wasabi, blåmögelost, champinjoner och skogssvamp.

Alla pizzor bakas för hand och transporteras till automaten där de sedan gräddas när de beställts. För att driva en automat krävs därmed pizzatillverkning, teknik, transport och nya smaker. Tillgängligheten på favoritpizzan eller vad utbudet är kan man numera granska på Fizza-appen, och på appen kan man också beställa pizzan.

Efter premiären i har Fizza blivit en franchise-kedja med nio automater i Finland och nu även en i Sverige. Inom den närmaste framtiden planerar Fizza att öppna fler automater i Sverige och utvidga till Norge.

– Jag är så glad över att vi började här. Folk har varit så uppmuntrande och vi har många lojala kunder, säger automatgrundaren Alexandre Benjamin.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *