| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Välfärdsområdet fick ungdomsfullmäktige, äldreråd och råd för personer med funktionsnedsättning

För Västra Nylands välfärdsområde tillsattes på måndagen regionala påverkansorgan: ungdomsfullmäktige, äldrerådet och rådet för personer med funktionsnedsättning. Från Grankulla valdes tre personer.

 

Välfärdsområdets ungdomsfullmäktige  

Som ordinarie ledamöter (20) i ungdomsfullmäktige för mandatperioden 1.11.2022–29.2.2024 utsågs: 

Juho Virolainen, Leevi Jantunen, Milla Suominen, Aaron Komulainen och Pauli Rantatupa (Esbo), Micelle Hyvärinen (Hangö), Fanny Määttä (Ingå), Oona Vaakanainen (Högfors), Ava Lindfors (Grankulla), Mette Heinonen, Nuppu Rissanen och Sandra Kari (Kyrkslätt), Aaron Keinänen, Sami Ibrahim och Vilhelmiina Saukkola (Lojo), Edith Spitz och Agnes Kvarnström (Raseborg), Sisu Nivalainen (Sjundeå), Andreas Dimitriou och Angelina Morozyuk (Vichtis). För ledamöterna utsågs också kommunspecifika ersättare. Ungdomsfullmäktige utser en ordförande och två vice ordförande inom sig. 

Välfärdsområdets råd för personer med funktionsnedsättning 

Som ordinarie ledamöter (20) i rådet för personer med funktionsnedsättning för mandatperioden 1.11.2022–31.5.2025 utsågs: 

Pirkko Kuusela, Kaisa Penttilä, Hanne Österberg, Timo Kallioja och Hanna Bäckström (Esbo), Annabelle Cehlin (Hangö), Rosita Ahlgren (Ingå), Eino Huotari (Högfors), Marketta Forsell (Grankulla), Inger Karlsson, Juha-Matti Koskinen och Helena Paimela (Kyrkslätt), Marsa Valtonen, Sari Manni och Katrina Vasica (Lojo), Kaj-Christer Ojala och Marika Törnqvist-Björklund (Raseborg), Tom Paasikivi (Sjundeå), Mika Kaartinen och Risto Salmi (Vichtis). För ledamöterna utsågs också kommunspecifika ersättare. Rådet för personer med funktionsnedsättning utser en ordförande och två vice ordförande inom sig. 

Välfärdsområdets äldreråd  

Som ordinarie ledamöter (20) i äldrerådet för mandatperioden 1.11.2022–31.5.2025 utsågs: 

Olli Männikkö, Gustav Båsk, Hannu Viitanen, Kaija Viitakoski och Juhani Kytö (Esbo), Riitta Leskinen (Hangö), Ethel Björklöf (Ingå), Eino Huotari (Högfors), Torolf Hedlund (Grankulla), Pekka Jäppinen, Irja Orava och Kaj Sjöblom (Kyrkslätt), Mirja Janerus, Riitta Luhtala och Liisa Mantere (Lojo), Marianne Isaksson-Heimberg och Frank Lindholm (Raseborg), Clas Czarneck (Sjundeå), Anna-Leena Brännare och Lea Laurell (Vichtis). För ledamöterna utsågs också kommunspecifika ersättare. Äldrerådet utser en ordförande och två vice ordförande inom sig. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *