| YLEINEN - ALLMÄN

Vem är årets företagare i Grankulla?

Företagarparet bakom Pannacotta, Camilla och Johan Hallbäck, utsågs genom allmän omröstning till Årets företagare 2021. Grankulla företagare ordnar omröstning även i höst och nu har du chansen att föreslå en kandidat till valet av Årets företagare.

Årets företagare väljs för andra gången genom allmän omröstning. Tidigare har Grankulla företagares styrelse förrättat valet. Hur gick urvalsprocessen i fjol och föreslog Graniborna kandidater aktivt, ordförande Kia Katarina Järvinen?

– Graniborna var genast verkligen aktivt med. Förutom de fyra som gick till final fick vi mer än tio andra förslag. Jag väntar med spänning på om årets vinnare finns bland dem.

Ni vill ha förslag via e-post (grani.tapahtumat202x@ gmail.com) senast den 19.10. Vilka företagare kan man föreslå?

– Vilken som helst Grankullaföretagare eller en företagare som främst är verksam i Grankulla. Företagarna i Finland ställer vissa krav som föreningen inte kan förbise. Ett av de viktigaste är placeringen. Företaget måste vara verksamt inom Grankulla ekonomiområde eller så måste största delen av kunderna vara Grankullabor (näthandel eller dylikt). Båda kriterierna måste vid behov kunna bevisas. Man kan väljas endast en gång till Årets företagare. Vi ber om förslag och motiveringar för valet av Årets företagare i Grankulla 2022 till adressen: grani.tapahtumat202x@gmail.com. Listan på tidigare företagare som utsetts får man via samma mejladress.

Kandidaterna till Årets företagare tillkännages i Kaunis Grani nummer 13, som kommer ut den 10.11. Hur många kandidater är med i det skedet och hur väljs de?

– Målet är tre kandidater även i år. I fjol gick det så att lika många personer föreslog var och en av de fyra som gick till final. Inte heller i år går någon kandidat till final om endast en person föreslagit den. För att främja sin kandidats chanser kan man samla in flera namn till förslaget, t.ex. hela familjen, grannar eller ett kompisgäng. Huvudsaken är att man för varje person som understöder förslaget anger för- och efternamn och antingen telefonnummer eller e-postadress.

Omröstningen sker den 10–17.11 på röstningsplattformen Webropol som administreras av staden på adressen: www.grankulla.fi/aretsforetagare.

När blir det klart vem som vinner och när delas priset ut? Och är det i år meningen att också belöna en av dem som föreslagit vinnarföretagaren?

– Vinnaren tillkännages i Kaunis Granis webbtidning på morgonen den 30.11 och priset delas ut nästa dag i början av kvällen under den officiella delen av Grankullas julöppning. I år lottar vi även ut ett presentkort på 50 euro till fjolårets vinnare Pannacotta bland dem som föreslagit årets vinnare. Utlottningen sker efter att Årets företagare belönats på samma scen.

Grankulla företagare rf fyller 30 i år. Hur ska bemärkelsedagen firas, ordförande Kia Katarina Järvinen?

– Företagarna firar bemärkelsedagen så att säga på jobbet. Vi delade redan i fjol ut nästan 400 jubileumsreflexer under julöppningen. Vi har planerat preliminärt något tillsammans med staden i slutet av året. Och eftersom alla goda ting är tre, fyller också Grani Big Band 50 år, precis som staden.

De senaste årens Årets företagare är förutom Pannacotta även Lähellä Deli (2020), Ihana Kukkanen (2019) och Soffan verhoomo-möbeltapetsering (2018).

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *