| YLEINEN - ALLMÄN

Granin Lähiapu on Vuoden kauniaislainen

Yhdistys Granin Lähiapu on valittu Vuoden kauniaislaiseksi vuonna 2022. Yhdistys ottaa huomionosoituksen vastaan ruotsalaisuuden päivän juhlallisuuksissa Uudessa Paviljongissa sunnuntaina 6.11.

Granin Lähiavun tavoitteena on kriisien, yksinäisyyden ja syrjäytymisen estäminen. Yhdistys välittää vapaaehtoisia auttajia vanhoille ja nuorille, perheille ja yksinäisille. Yhdistys toimii itsenäisesti mutta läheisessä yhteistyössä kaupungin kanssa.

Granin Lähiapu perustettiin 1989 ja on ollut granilaisten arjen apuna siitä alkaen.

– Viime vuoden aikana olemme erityisesti ilahtuneet ja olleet ylpeitä siitä, että Granin Lähiapu on ottanut aktiivisen osan työssä Ukrainasta saapuneiden pakolaisten vastaanottamisessa. Granin Lähiapu on toiminnallaan ja monien vuosien työllä epäilyksettä ansainnut tulla valituksi Vuoden kauniaislaiseksi, sanotaan palkinnon perusteluissa.

Viime vuonna Vuoden kauniaislaiseksi valittiin arkkiatri Risto Pelkonen. Kauniaisten ruotsinkielinen kulttuuriyhdistys valitsi Vuoden kauniaislaisen 16. kerran. Ensimmäisenä huomionosoituksen sai vuonna 2005 kulttuurineuvos Clara Palmgren.

Lähde: Vi i Grankulla, Grankulla svenska kulturförening (Kauniaisten ruotsinkielinen kulttuuriyhdistys)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *