Erityisnuorisotyöntekijä Sole Silfverberg (vas.), nuoriso-ohjaaja Jens Almark sekä etsivä nuorisotyöntekijä Erica Saari. Specialungdomsledare Sole Silfverberg (t.v.), ungdomsledare Jens Almark samt uppsökande ungdomsarbetare Erica Saari.
| YLEINEN - ALLMÄN

Nya Ungdomsgården öppnar sina dörrar idag tisdag

Ungdomsgården, som genomgått en omfattande renovering, öppnas i dag tisdag (1.11) kl. 15. Den officiella invigningen ordnas på måndag nästa vecka.

Huset uppfördes 1909–12. Det hade drabbats av fuktskador och togs ur bruk 2017.

De egentliga ungdomsutrymmena finns i de nedersta våningarna. Där finns plats för band, en datorklass för e-sport, ett stilla vilorum, och allmänna sällskapsrum. 

I övervåningen finns ungdomsväsendets arbetsrum. Där är också den uppsökande ungdomsarbetarens rum med separat ingång för klienter med anledning av arbetets natur. Ett bildkonstklassrum ligger också i den övre våningen.

Den största förvandlingen undergick kanske nedre våningens stora sal vars tak nu sänkts med en halv meter jämfört med tidigare. Det största tillåtna personantalet är 48 vilket ändå tillåter större evenemang i salen. 

Ungdomsgården har under renoveringen verkat i stadshuset.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *