| YLEINEN - ALLMÄN

Rehn-Kivi ei asetu ehdolle eduskuntavaaleissa: Keskittyy hyvinvointialue- ja paikallispolitiikkaan

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) ei asetu ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa. Rehn-Kivi toimii myös Kauniaisten kaupunginhallituksen puheenjohtajana sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksessa.

Rehn-Kiveä on pyydetty monelta taholta asettumaan ehdokkaaksi myös tulevissa eduskuntavaaleissa. Hän myöntää, ettei päätöstä ollut helppo tehdä. Sote-uudistuksen käytännön toteutus hyvinvointialueilla sekä kuntien haasteet terveys- ja sosiaalitoimen vastuiden siirtyessä muualle ovat nyt hänen työlistallaan.

– Tiedän, että monet valitsijani pettyvät päätökseeni ja henkilökohtaisesti jään kaipaamaan monia asioita kansanedustajan työssä. Mutta jatkan nyt täysipainoisesti työskentelyä paremman hoidon ja hoivan varmistamiseksi hyvinvointialueella sekä hyvän arjen kehittämiseksi kotikaupungissani Kauniaisissa, toteaa Rehn-Kivi lehdistötiedotteessa.

Hyvinvointialuevaalien aikaan monet kyseenalaistivat kolmella eri päätöksentekotasolla toimivien ehdokkaiden mahdollisuuden työskennellä täysipainoisesti kaikissa tehtävissä. Rehn-Kiven mukaan kansanedustajan työ ei ole periaatteessa esteenä hyvinvointialueen tai kunnan luottamustehtäviin osallistumiseen. Poliittinen kokemus eri tasoilta luo tukevan pohjan työskentelylle. Mutta jatkuva ajanpuute on osoittautunut ongelmaksi.

– Eri tehtävien organisointi on kokousteknisesti ollut mahdollista järjestää, mutta koska haluan paneutua käsiteltäviin asioihin perusteellisesti, aika ei vain tunnu riittävän. Lähdin ehdokkaaksi hyvinvointialuevaaleihin koska halusin varmistaa, että uudistuksen tavoitteet toteutuvat Länsi-Uudellamaalla myös käytännössä ja sain tälle äänestäjiltä laajan tuen. Nyt haluan lunastaa antamani lupaukset, Rehn-Kivi sanoo. 

Veronica Rehn-Kivi on syntynyt vuonna 1956. Hänet valittiin ensimmäiselle varasijalle vuoden 2015 vaaleissa Uudeltamaalta. Eduskuntaan hän nousi vuonna 2016 Carl Haglundin siirtyessä yksityisen sektorin palvelukseen. Vuoden 2019 vaaleissa Rehn-Kivi valittiin suoraan eduskuntaan äänimäärällä 5660. Hän toimii sosiaali- ja terveysvaliokunnan lisäksi myös jäsenenä tiedusteluvalvontavaliokunnassa ja varajäsenenä valtiovarainvaliokunnassa sekä jäsenenä sen liikenne- ja viestintäjaostossa sekä kunta- ja terveysjaostossa ja varajäsenenä työ- ja tasa-arvovaliokunnassa. Rehn-Kivi on perustanut eduskunnan rokoteryhmän, jonka puheenjohtajana hän toimii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *