| YLEINEN - ALLMÄN

Rehn-Kivi ställer inte upp i riksdagsvalet: Satsar på välfärdsområdet och lokalpolitiken

Riksdagsledamoten Veronica Rehn-Kivi, SFP, ställer inte upp i riksdagsvalet nästa vår. Rehn-Kivi är också stadsstyrelseordförande i Grankulla och medlem av områdesstyrelsen i Västra Nylands välfärdsområde.

Rehn-Kivi har blivit uppmanad från flera håll att ställa upp också i detta val. Hon medger att beslutet inte varit lätt att fatta. Utmaningarna med att få igång verksamheten i välfärdsområdet och också den nya situationen i kommunen då ansvaret för vården försvinner är något hon nu vill ta i.

– Jag vet att flera av mina väljare blir besvikna över mitt beslut och personligen är det mycket jag kommer att sakna från riksdagsarbetet. Jag fortsätter nu att helhjärtat arbeta för en bättre vård och fungerande service, också på svenska, i Västra Nyland och för en bra vardag för invånarna i min hemstad Grankulla, säger Rehn-Kivi i ett pressmeddelande. 

Inför välfärdsområdesvalet ifrågasattes det om det går att kombinera förtroendeuppdrag på tre olika nivåer. Rehn-Kivi anser att kombinationen att vara riksdagsledamot och förtroendevald i välfärdsområdet och kommunen är helt möjlig. Den politiska erfarenheten från de olika nivåerna stöder arbetet. Men tidsbristen är ständigt närvarande.

– Rent mötestekniskt har det varit möjligt att pussla ihop de olika uppdragen, men då jag vill göra mitt jobb väl och sätta mig ordentligt in i de frågor som behandlas känns det som om inte tiden räcker till. Jag ställde upp i välfärdsområdesvalet för att se till att målen i reformen förverkligas också i Västra Nyland och fick ett brett stöd av väljarna. Nu vill jag infria mina löften, säger Rehn-Kivi. 

Veronica Rehn-Kivi är född 1956 och blev första ersättare i Nyland i riksdagsvalet 2015. Hon efterträdde Carl Haglund 2016 då han gick över till den privata sektorn. I riksdagsvalet 2019 blev hon direkt invald med 5660 röster. Rehn-Kivi är medlem förutom i social- och hälsovårdsutskottet i underrättelsetillsynsutskottet och ersättare i finansutskottet och medlem i dess trafik-och kommunikationsdelegation och kommun- och hälsodelegation samt ersättare i arbetslivs- och jämställdhetsutskottet. Rehn-Kivi har grundat och är ordförande för riksdagens vaccingrupp.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *