| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Emilia Ekholm är årets lucia i Grankulla

Grankulla stad fick sin allra första lucia år 2012 då Maja Mannila bar kronan. Grankulla lucia är ett samarbete mellan Grankulla stad, Grankulla musikinstitut och Grankulla svenska församling.

Årets lucia heter Emilia Ekholm, är 16 år och bor i Esbo. Hon har gått i Granhultsskolan och Hagelstamska skolan. Nu går Emilia på ettan på musiklinjen i Tölö gymnasium.

Lucia med sin kör. Emilia Ekholm kröns till Grankullas lucia tisdag 13.12 kl. 18.00 i Grankulla kyrka. Hon kröns av bildningsdirektör Mikael Flemmich.

Emilias vardag kretsar kring musik, teater och dans. För tillfället är hon aktiv i Musikteaterskolan Nya TaDam. Om Emilia själv får välja en julsång att sjunga, väljer hon Have yourself a merry little christmas.

Emilia har varit med i Grankullas luciakör i tre år och detta år är det alltså hennes tur att bära kronan. Luciatraditionen är viktig för Emilia och hennes familj. Hon har lussat varje år sedan hon var liten. Då hon var yngre lussade hon för familjen och bekanta. Som äldre har hon lussat och spridit glädje på olika arbetsplatser.

– Det är ett hedersuppdrag att få vara Grankullas lucia. Det känns jättefint att få ta emot detta uppdrag, svarar Emilia då hon får frågan hur det känns att bli vald till årets lucia. Som lucia vill jag sprida glädje, ljus och julstämning. Jag ser mest fram emot stämningen i kyrkan under kröningen.

Pamela Sandström är körledare för luciakören och har varit det ända sedan Grankulla fick en egen lucia.

– Jag har känt Emilia i flera år och även undervisat henne då hon gick i Hagelstamska skolan. Emilia var ett självklart val för årets lucia. Emilia är mycket lojal, pålitlig och som person är hon som gjord för att vara lucia. Hennes underbara sångröst är ett stort plus. Dessutom har hon femton duktiga tärnor med sig. Det är en glädje att få vara deras körledare.

Emilia Ekholm kröns till Grankullas lucia tisdag 13.12 kl. 18.00 i Grankulla kyrka. Hon kröns av bildningsdirektör Mikael Flemmich. Luciakören uppträder även i centrum kl. 12 på luciadagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *