| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Emilia Ekholm on Kauniaisten tämän vuoden Lucia

Kauniaisten kaupungin ensimmäinen Lucia oli Maja Mannila, joka kantoi kruunua vuonna 2012. Kauniaisten Lucia on kolmen toimijan, Kauniaisten kaupungin, Kauniaisten musiikkiopisto ja Kauniaisten ruotsinkielisen seurakunnan yhteistyön tulos.

 

Tämän vuoden Lucia on Emilia Ekholm, 16 vuotta. Hän asuu Espoossa. Hän on käynyt Granhultsskolania ja Haglestamska skolania. Tällä erää hän opiskelee Tölö gymnasiumin musiikkilinjan ensimmäisellä luokalla.

Lucia kuoronsa kanssa. Emilia Ekholm kruunataan Kauniaisten Luciaksi tiistaina 13.12. klo 18 Kauniaisten kirkossa. Hänet kruunaa sivistystoimenjohtaja Mikael Flemmich.

Emilian arki pyörii musiikissa, teatterissa ja tanssissa. Tällä haavaa hän on aktiivinen musiikkiteatterikoulussa Nya TaDamissa. Jos Emilia saa valita laulettavan joululaulun, hän valitsee kappaleen Have yourself a merry little christmas.

Emilia on ollut Kauniaisten luciakuorossa kolme vuotta ja tänä vuonna siis on hänen vuoronsa kantaa kruunua. Luciaperinne on tärkeää Emilialle ja hänen perheelleen. Hän on pienestä pitäen ollut kaikkina vuosina mukana luciajuhlassa. Nuorempana hän vietti luciajuhlaa perheen ja tuttujen kanssa. Vanhempana hän on ollut mukana luciajuhlassa ja jakanut iloa eri työpaikoilla.

– On kunnia-asia saada olla Kauniaisten Lucia. Tuntuu tosi hienolta vastaanottaa tämä tehtävä, vastaa Emilia kysymykseen, miltä tuntuu tulla valituksi vuoden Luciaksi. Luciana haluan levittää iloa, valoa ja joulutunnelmaa. Eniten odotan tunnelmaa kirkossa kruunauksen aikana.

Pamela Sandström johtaa luciakuoroa. Hän on ollut johtamassa kuoroa siitä lähtien kun Kauniaisilla on ollut oma Lucia.

– Olen tuntenut Emilian useita vuosia ja jopa opettanut häntä, kun hän kävi Hagelstamska skolania. Emilia oli itsestään selvä valinta vuoden Luciaksi. Emilia on hyvin uskollinen ja luotettava ja ihmisenä hänet on kuin tehty Luciaksi. Hänen upea lauluäänensä on suuri plussa. Sitä paitsi hänellä on 15 taitavaa apulaista. On ilo saada olla heidän kuoronjohtajansa.

Emilia Ekholm kruunataan Kauniaisten Luciaksi tiistaina 13. 12. klo 18 Kauniaisten kirkossa. Hänet kruunaa sivistystoimenjohtaja Mikael Flemmich. Lucia-kuoro esiintyy myös keskustassa klo 12 lucianpäivänä.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *