| YLEINEN - ALLMÄN

Kauniaisten kirkko avautuu pyhäinpäivänä

Kauniaisten kirkko suljettiin remontin vuoksi huhtikuussa. Nyt kirkkorakennusten remontti alkaa olla loppusuoralla.

– Urakka valmistuu sisätilojen osalta lokakuun lopussa ja ensimmäiset messut pidetään pyhäinpäivänä 5.11. Ulkotöiden osalta remontti jatkuu vielä marraskuun loppuun, joten kirkossakävijät joutuvat vielä varautumaan keskeneräisyyteen pihatöiden osalta, seurakunnat tiedottavat.

Lähes 40-vuotiaan kirkon remontissa ei ole tehty merkittäviä ulkoasuun tai toiminnallisuuteen liittyviä muutoksia, vaan siinä on keskitytty rakenteiden ja talotekniikan korjaukseen. Remontissa on korjattu kirkon maanvastaisten rakenteiden kosteuseristykset ja uusittu salaojat, näiden myötä myös kirkon sisäpiha kunnostettiin. Alkuperäiset IV-koneet uusittiin energiatehokkuuden ja toimintavarmuuden parantamiseksi. Myös talo- ja turvallisuustekniikkaan tehtiin parannuksia. Kirkon julkiset tilat maalattiin, seurakuntasalin ilmettä virkistettiin ja kerhotalon rakenteellisia ratkaisuja parannettiin.

Korjaustöissä vaalittiin Kauniaisten kirkon kulttuurihistoriallista arvoa ja alkuperäisen arkkitehdin Kristian Gullichsenin työn jälkeä. Kirkkosalin sisävärityksessä noudatettiin alkuperäisiä värisävyjä. Kirkon eteläseinän julkisivusäleikkö tulee rakennetuksi uudelleen alkuperäisen mukaisena. Kirkkoon johtava pihan kaarikäytävä laajentuu, jotta kirkon esteettömyys varmistetaan. Kirkon ulkoseinien korjaukseen palataan remontin toisessa vaiheessa. Korjaustoimien toisen vaiheen suunnittelu käynnistyy myöhemmin, ja siitä pääsevät päättämään syksyn seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt.

Remontin aikana seurakunnat ovat toimineet väistötiloissa. Grankulla svenska församling on viettänyt jumalanpalveluksensa pääsääntöisesti Sebastoksen kappelissa ja toimitilassa ja Kauniaisten suomalainen seurakunta puolestaan Kauniaisten metodistikirkossa eli Betlehemskyrkanissa. Suomalaisen seurakunnan messut ovat olleet remontin aikana klo 13, mutta pyhäinpäivänä siirrytään jälleen normaaliin jumalanpalvelusaikaan niin, että messut alkavat klo 10 sunnuntaisin ja pyhäpäivinä. Grankulla svenska församling jatkaa tutulla aikataululla, eli messut ovat klo 12.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *