Nuorisotalo
| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Nu är Ungdomsgården invigd

Efter en lång väntan öppnade Ungdomsgården sina dörrar tisdagen den 1 november och på måndagen (7.11) invigdes den officiellt med stor invigningsfest.

Besökarna var mycket nöjda med vad de såg även om riktigt allt fortfarande inte är helt färdigt. Under festligheterna hölls tal av stadsdirektör Christoffer Masar, kultur- och fritidsutskottets ordförande Minna Korpela och samhällstekniska utskottets ordförande Konsta Saarela.

KG besökte Ungdomsgården redan under öppningsdagen och redan från början märkte man hur ivriga ungdomarna var när de fick bekanta sig med sina nya lokaler. Det efterlängtade utrymmet avsett för e-sport var redan då på allas läppar.

Kompisarna Dominik och Felix tycker att det är fantastiskt att ungdomsgården nu har öppnat.

– Hit är det trevligt att komma och spendera tid om man inte har annat att göra, säger Dominik, som brukar besöka ungdomsgården ett par gånger i veckan.

Lokalerna lockade redan första kvällen kring 60 besökare.

Jens Almark

– Vi har haft riktigt fint med folk här, säger ungdomsledaren Jens Almark.

Huset uppfördes 1909–12. Det hade drabbats av fuktskador och togs ur bruk 2017.

De egentliga ungdomsutrymmena finns i de nedersta våningarna. Där finns plats för band, en datorklass för e-sport, ett stilla vilorum, och allmänna sällskapsrum.

I övervåningen finns ungdomsväsendets arbetsrum. Där är också den uppsökande ungdomsarbetarens rum med separat ingång för klienter med anledning av arbetets natur. Ett bildkonstklassrum ligger också i den övre våningen.

Den största förvandlingen undergick kanske nedre våningens stora sal vars tak nu sänkts med en halv meter jämfört med tidigare. Det största tillåtna personantalet är 48 vilket ändå tillåter större evenemang i salen.

Ungdomsgården har under renoveringen verkat i stadshuset.

Läs mera i tidningen som utkommer den 1.12.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *