Nuorisotalo
| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Nuorisotalo on nyt vihitty käyttöön

Pitkän odotuksen jälkeen avasi Nuorisotalo ovensa jälleen tiistaina 1.11., ja maanantaina 7.11. se vihittiin virallisesti käyttöön suuressa avajaistilaisuudessa.

Vieraat olivat erittäin tyytyväisiä näkemäänsä, vaikka kaikki ei vielä ollutkaan täysin valmista. Juhlallisuuksien aikana puheita pitivät kaupunginjohtaja Christoffer Masar, kulttuuri- ja vapaa-aikavaliokunnan puheenjohtaja Minna Korpela sekä yhdyskuntavaliokunnan puheenjohtaja Konsta Saarela.

KG vieraili nuorisotalolla jo avaamispäivänä, ja heti silloin oli havaittavissa nuorten innokkuus tutustua uusiin tiloihinsa. Odotettu e-urheilutila oli jo kaikkien huulilla.

Kaverukset Dominik ja Felix pitävät nuorisotalon avautumista fantastisena juttuna.

– Tänne on kiva tulla viettämään aikaa, jos ei ole muuta tekemistä, sanoo Dominik, joka kertoo käyvänsä nuokkarilla ehkä pari kertaa viikossa.

Tilat houkuttelivat jo ensimmäisenä iltana kuutisenkymmentä kävijää.

 

Jens Almark
Jens Almark

– Tosi kivasti on käynyt porukkaa, sanoo nuoriso-ohjaaja Jens Almark.

Vuosina 1909–12 valmistunut talo kärsi kosteusongelmista, minkä vuoksi se poistettiin käytöstä vuonna 2017.

Varsinaiset nuorten tilat sijoittuvat talon alimpiin kerroksiin. Siellä on bänditila, e-urheiluun tarkoitettu tietokoneluokka, hiljainen lepohuone sekä yleiset oleskelutilat.

Yläkerrassa on nuorisotoimen työtiloja. Siellä sijaitsee muun muassa etsivän nuorisotyöntekijän huone, johon työn luonteen takia on asiakkaille myös erillinen sisäänkäynti. Yläkerrasta löytyy myös kuvataideluokka.

Suurimman muodonmuutoksen koki ehkä alakerran suuri sali, jonka katto laski yli puoli metriä aiempaan verrattuna. Salin suurin sallittu henkilömäärä on kuitenkin 48, mikä mahdollistaa vähän isompienkin tapahtumien järjestämisen tilassa.

Nuorisotalo on remontin aikana toiminut kaupungintalolla.

Lue lisää lehdestä 1.12.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *