| YLEINEN - ALLMÄN

Skiduthyrning i slalombacken

Den här säsongen är det möjligt att åka utför på hyrskidor i Grankullas slalombacke eftersom GrIFK Alpine erbjuder skiduthyrning för första gången någonsin.

Vi har årligen fått förfrågningar om skiduthyrning, säger pistchefen Ville Kainulainen. Verksamhetsledare Mikko Heiskanen till höger.

– Vi har årligen fått förfrågningar om skiduthyrning. Men hyrverksamhet är en så pass omfattande investering att vi inte kunnat erbjuda tjänsten så där bara. Nu har beredningsjobbet efter flera år burit frukt och vi kan öppna en hyrtjänst, säger pistchefen Ville Kainulainen.

Till en början är det mest barnutrustning som erbjuds. Det finns 50 par skidor och 60 par pjäxor men vid behov kan mängden utökas.

– Tack vare hyrutrustning kan barn som inte har möjlighet att köpa utrustningen själv också åka slalom. Vi har tänkt särskilt på skidskolbarnen och dem som deltar i Granimodellens klubbar. De kortaste sidorna är 80 cm så familjens minsta kan också få testa på utförsåkning utan egen utrustning, säger klubbens verksamhetsledare Mikko Heiskanen.

I synnerhet för skolelevernas del är det behändigt med hyrd utrustning, så de inte behöver bära den med sig till backen. Då slipper man också föräldrarnas skjutsrally.

 

 

 

Fakta om uthyrningen:

Uthyrningen finns i cafébyggnaden, i skidlärarnas gamla pausrum.

Det finns 50 par skidor i längden 80–140 cm samt 60 par pjäxor.

Uthyrningen sker via ett onlinesystem på GrIFK Alpines webbsidor. Det lönar sig att göra reserveringen på förhand, men de slutgiltiga justeringarna görs på plats.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *