| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Vad händer när Västra Nylands välfärdsområde startar sin verksamhet den 1.1.2023?

Här frågor och svar om vad som sker.

Finns Grankulla hälsostation kvar efter reformen?

– Ja.

Vem ska jag kontakta nästa år om jag blir sjuk?

– Via tjänsten Maisa.fi kan du precis som tidigare kontakta hälsostationen. Hälsostationens telefonnummer ändrar stegvis i början av året och vi informerar separat om de nya numren bl.a. på stadens webbplats www.grankulla.fi och i Kaunis Grani. Därtill fås information via välfärdsområdets www.luvn.fi/sv -sidor samt med röstmeddelanden från de gamla numren då samtalen styrs vidare. Via de nya telefonnumren får du tag på din vårdansvariga och övriga anställda.

Jag har bokat en mottagningstid, finns den kvar?

– Ja, alla nuvarande tjänster och bokade tider finns kvar efter årsskiftet.

Finns mun- och tandhälsovården kvar i Grankulla?

– Ja, endast enheten för specialiserad tandvård flyttar i början av året från Helsingfors till Hagalund i Esbo.

Kan jag fortfarande äta lunch i Villa Breda nästa år?

– Ja, lunchrestaurangen fortsätter med sin verksamhet också nästa år.

Sker det förändringar i Villa Bredas tjänster?

– Villa Bredas tjänster för seniorer finns kvar som hittills, men telefonnumren ändrar. Vi informerar om de nya telefonnumren senare.

Vart ska jag ringa om jag vill få information om tjänster för seniorer?

– Du får handledning och information om olika tjänster via nya Seniorinfo. Telefonnumret till Seniorinfon bekräftas senare. Vi informerar om de nya telefonnumren bl.a. på stadens webbplats grankulla.fi och i Kaunis Grani samt på www.luvn.fi/sv -sidorna.

Kommer kundavgifterna att ändras?

– Ja, det kommer att ske vissa ändringar i kundavgifterna. Välfärdsområdesfullmäktige beslutade om de gemensamma kundavgifterna för Västra Nylands välfärdsområde vid sitt sammanträde 15.11. Om de harmoniserade kundavgifterna kommer information på nätsidorna och i Kaunis Grani.

Var hittar jag information om reformen? Du hittar aktuell information om reformen på Västra Nylands välfärdsområdes webbplats www.luvn.fi/sv (LUVN=LU-Länsi-Uusimaa, VN-Västra Nyland) och på stadens webbplats www.grankulla.fi. Vi informerar också regelbundet om reformens inverkan på våra tjänster i Kaunis Grani.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *