| YLEINEN - ALLMÄN

GraniAID-tilaisuudesta tulleiden avustusrahojen käyttö

Viime elokuussa pidetystä GraniAID-tapahtumasta tulleilla rahoilla on Kauniaisissa asuvia ukrainalaisia autettu monin eri tavoin. Ukrainalaisten määrä Kauniaisissa on kasvanut alkusyksystä ja tällä hetkellä heitä asuu kaupungissa noin 55 henkeä.

– He ovat syksyn mittaan saaneet lahjakortteja eri kauppoihin niin ruokaa, asusteita, kenkiä kuin muita tarvikkeita varten. Kun viisi ukrainalaista sotilasta tuli tänne syksyllä akuuttiin hoitoon, heille pystyttiin nopeasti hankkimaan vuokra-asunto ja heille annettiin lahjakortteja ruokakauppoihin ja bensaa varten. Kun heille tuli nopea komennus takaisin rintamalle, he saivat myös avustusta matkalippuihinsa, kertoo Granin Lähiavun toiminnanjohtaja Aila Thurin.

Ukrainalaisille järjestettiin joulujuhla 17.12. perinteisten suomalaisten ruokien kera ja avustusrahoilla he pystyivät myös ostamaan lapsilleen joululahjan juhlaa varten. 

Aila Thurin.

Granin Lähiapu on tehnyt tiivistä yhteistyötä sekä kaupungin palkkaaman ukrainalaisten yhteyshenkilön Viktoriya Kovalenkon kanssa ja jonkun verran myös suoraan ukrainalaisten kanssa jakaessaan GraniAID-rahoja eri tarpeisiin. 

– Jäljellä olevien rahojen avulla tullaan vielä jatkossa auttamaan uusia Kauniaisiin saapuvia ukrainalaisia, Aila Thurin kertoo.

Yhteensä 20 000 euroa kerättiin hyväntekeväisyyteen GraniAID-konsertin aikana. Rahoista puolet ohjataan kauniaislaisten nuorten hyvinvoinnissa auttamiseen.

– Olemme pitäneet alustavia suunnittelukokouksia nuoriso-ohjaajien kanssa ja olemme sopineet, että varsinaiset aktiviteetit ajoitetaan kevääseen koska heidän työnsä painottui syksyllä uuden, upean nuorisotalon avaamiseen, sanoo Aila Thurin.

GraniAid järjestettiin 24.8.2022. Tapahtuma järjestetään myös tänä kesänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *