| YLEINEN - ALLMÄN

Så här används medlen från GraniAID

Ukrainarna i Grankulla har fått hjälp på många sätt av medlen som samlades in under evenemanget GraniAID i augusti. Antalet ukrainare har ökat sedan början av hösten och just nu bor 55 ukrainare i Grankulla.

– De har under höstens lopp fått presentkort till olika affärer för både mat, skor och andra förnödenheter. När fem ukrainska soldater kom hit för akut vård i höstas ordnade man snabbt en hyreslägenhet för dem och de fick presentkort för mat och bensin. När de blev hastigt återkallade till fronten fick de hjälp med biljetterna, säger verksamhetsledaren Aila Thurin vid Grani Närhjälp.

Den 17 december ordnades en julfest med traditionell finsk julmat för flyktingarna. Med de insamlade medlen kunde de också köpa julklappar till barnen, som fick presenterna under festen.

Grani Närhjälp har samarbetat intensivt med både den av staden anställda ukrainska sambandspersonen Viktoriya Kovalenko och en aning också direkt med ukrainarna när de delat ut GraniAID-medel för olika ändamål.

– Med de återstående medlen kan vi ännu hjälpa nya ukrainare som kommer till Grankulla, säger Aila Thurin.

Under GraniAID-konserten samlade man in sammanlagt 20 000 euro för välgörenhet. Hälften av medlen går till att öka välmågan bland unga i Grankulla.

– Vi har hållit preliminära planeringsmöten med ungdomsledarna och vi har kommit överens om att de egentliga aktiviteterna tajmas till våren eftersom ungdomsledarnas arbete fokuserades i höstas på att öppna den nya fina ungdomsgården, säger Aila Thurin.

GraniAid var den 24.8.2022. Evenemanget ordnas också i sommar.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *